2024 23. kitabı
Okunma: 20 Aralık 2024 00:00
Herkese merhaba .. Selamun aleykum Bu gün sizinle çok farklı belki de hiç duymadığınız ya da duyup önyargılarla yaklaştığımız bir eser paylaşmak istiyorum. Aslında kitabı bitireli çok oldu ama paylaşmak postlamak icin biraz okuduklarımı sanırım sindirmem gerekliydi. Ya da paylaşmaya cesaretimi toplamalıydım. Çünkü bu konu oldukça derin bir konu. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki ben islam dinine tabi şii bir müslümanım. Yanı herhangi bir mezhebe değil mezhep alimlerine değil peygamber efendimizden sonra velayet ve ımamete iman ediyorum. Efendimizin veda haccinda bize kuran ve ehlibeytime sarılın diye ogutledigine inanıyorum. Bu ailemden ya da çevremden gördüğüm bir inanış değil tamamen kendi arastirmalarimla kendi verdiğim bir karar. Yaklaşık iki sene önce iman ettim ve bu yolu seçtim. Ehlibeyte olan imanımdan da asla dönmem ve vazgeçmem elhamdülillah. . Işte bu sebeple çok okudum çok araştırdım özellikle islam tarihini efendimizin hayatını savaşları hicreti ona ilk kimlerin iman ettiklerini ve onların da kismibolarak hayatlarını. Çünkü bir insanın daima inandığı şeyi bilmesi ve sorgulamasindan yanayım. Bu kitap bana göre kesinlikle bir başyapıt bu sebeple. . Kitap , şiilik ve sünnilik üzerine gerçek bir munazaradan oluşuyor. Malesef geçmişten bu güne şii ve sünnî tartışmaları devam ediyor keşke etmese. Öncelikle şunu belirteyim ki şii lik bir mezhep değil. Şii demek taraftar demek yani efendimizin vefatından sonra Hz Ali nın yanında olanlara deniyor. Hz Ali ve ehlibeyte gönül veren onların yolundan gidenler demek bir nevi. Kitapta Hindistanin peşaver şehrinde şii ve sünnî alimlerin her akşam buluşup karşılıklı tamamen sünnî kaynaklı delillerle munazarasini okuyacaksınız. Bu yasanmış bir olay ve o dönemin gazeteleri tarafından yayınlanmış daha sonra da kitap haline getirilmiş. Tabi bu kitaba da itirazlar var. Tamamen iman meselesi. Sonuç ne olursa olsun şunu düşünüyorum şii ya da sünnî özellikle bu ahir zamanda ayrılıklar yerine bize birlik olmak yakışır. Çünkü yapılan zulumlerle başka türlü başa cikmamiz mümkün değil. Umarım bu güzel eseri bir gün mutlaka okursunuz
Din
Peşaver GeceleriSeyyid Muhammed Musevi · Kevser Yayınları · 201166 okunma