2025 14. kitabı
Merhaba dostlar, mutlu huzurlu bir hafta diliyorum. Bu ara biraz duygusal kitaplarla ilerlediğimin farkındayım. Haftanın ilk kitabı, Defne Seidel'in "Babasız Kızlar" adlı romanı. Üç farklı kültürden gelen genç kadının Berlin'deki yaşamlarını anlatıyor. Farklı etnik kökenlere ve geçmişlere sahip Iris, Isabel ve Inci'nin hikayelerini merkeze alan kitap, babasız büyümüş ve hayatlarında derin yaralar taşıyan kadınlar olarak öne çıkıyor. Iris, sanata ve tasarıma olan tutkusu ile tanınan bir karakterdir. Onun yaratıcı yetenekleri, yaşadığı travmalarla başa çıkmasında önemli bir rol oynar. Isabel ise, akademik başarıları ile dikkat çeken bir genç kadındır. Ancak, başarılarının arkasında gizlediği derin bir yalnızlık ve babasının yokluğunun getirdiği içsel çatışmalar vardır. Inci ise, anne ve babasından uzak bibisi ile büyümüş, gelenek ve değerlerine bağlı kalarak modern yaşamla mücadele etmektedir. Onun karakteri, kültürel çatışmalar ve kimlik arayışı ile şekillenmektedir. Aile ile bağlarının ve baba figürünün eksikliği üzerine yazılan kitap, baba eksikliğinin, karakterlerin kişisel gelişiminde ve hayatlarındaki kararlarında büyük rol oynamasına neden olmaktadır. Aynı zamanda kültürel farklılıkların ve bu farklılıklarla birlikte yaşamanın getirdiği zorlukları da ele alır. Iris, Isabel ve Inci'nin hikayeleri, okurken farklı bakış açıları ve yaşam deneyimleri sunmaktadır. Samimi ve içten anlatımı ile akıcı dili ve etkileyici kurgusu kitabın kolay okunmasını sağlamaktadır. Yazar, aile, kültür ve kimlik arayışı gibi temaları başarılı bir şekilde işlemiş. Yazarın, duygusal anlatımı ve karakterlerin derinlemesine işlenişi, kitabı etkileyici kılar. Hem düşündürücü hem de duygusal bir roman olarak unutulmaz bir yolculuğa çıkmak isterseniz bu kitabı kesinlikle tavsiye ediyorum. Defne Seidel Babasız Kızlar Semra
Babasız KızlarDefne Seidel · Herdem Kitap · 202412 okunma