·256 syf.··Beğendi
···Okunma: 22 Ocak 2025 01:22 Yaşamak Cesaret İster..
Nereden başlasam bilemiyorum.
Hangi gerçeklikten,
Hangi gururdan,
Hangi insanlıktan,
Hangi insafsizliktan..
Yılmaz Özdil, okumak benim için hiç bir zaman gelişi güzel olmadı. O bizim için olan masalları başka boyutları ile bize anlatmaya başladığında, gözümün önüne hep YouTube konuşmaları geldi. Onlarca deneme var bu kitabın içinde. Güldüklerim oldu, lanet olsun dediklerim, vay be helal olsun dediklerim. İzmir'im den başlayıp, Bolu'mdan devam etti. Mizahtan girdi, ilahiyattan çıktı.Sanattan başladı, zengin ile varlıklıyı ortaya koydu, siyaset ile bitirdi.
O yüzden söylüyorum; bu kitaba, verdiklerine, mücadeleci ruhuna ne söylesem az.
Keşke diyorum, şimdi herşey rengarenk iken siyah beyazı yaşamak yerine, eskilerde olup, coşkuyla gulebilseydik. Ayrım yapmaya mecbur bırakılmak yerine, dostca kardeşçe yaşadığımız günleri özlemek zorunda kalmasaydik.
Ama Özdil diyorki, üzülme kötü günlere elbet bir gün bu devran da bitecek. Biz mumumuzu yakalım da sabırla bekleyelim.
Herşey yeni nesilde, gençlikte bitiyor. Birazda onları yetiştiren biz ebeveynler de. Önce insan olmayı öğretmeli çocuklarımıza sonra da hayatımızı yesertmeye devam etmeyi.
Her zaman Cumhuriyet kadını olmak ile gurur duydum. Şükrettim böyle bir lidere sahip olduğum için. Doğduğumdan beri yolumu aydınlatan, bana bu imkanları veren Ata'ma selam olsun. Kitapta yer alan bir çok kadın gibi senin açtığın yolda yürüdüğüm için başım dik ve alnım ak. Öyle güzel hikayelere tanık olacaksınız ki bu kitabın içinde. Şimdiden hazır olun. Bakış açınızı değiştirecek, size mücadele gücü katacak neler var neler. Okuyun diyemem, okunması şart derim.
"Sadece hayvanlar gülmez."
Selam olsun..