2025 2. kitabı
Okunma: 22 Ocak 2025 16:35
Eğer okuma listenizdeyse bu kitap biran önce okuyun! Kitabı çok beğendim. Sıkıldığım yerler tabiki de oldu. Sonuçta bir felsefeci yada psikoanalitikçi değilim. Çok fazla akıl oyunları vardı. Sürekli bir evreni anlama çabası, insanları anlama çabası vs. Ama konusunu gerçekten sevdim. Birbirlerine gizliden yardım etme çabaları çok hoşuma gitti. Breuer gerçektende bir erkek gibi davranıyordu. Kadınlara olan fazla düşkünlüğü vardı. Çevresinde ki erkeklerin ise aksine düşkünlüğü yoktu. İşte parası olan erkek sanırım böyle oluyor Sigmund Freud'unda kitapta olmasına gerçekten şaşırdım. SPOILER----------- Konuşma terapisinin sonunda Nietzsche ve Breuer'ın dost olmasına çok sevindim. Keşke gerçek hayatta da dost olmuş olsalardı. En sonunda yazarın notunu okuduğumda şaşırdım. Gerçek hayatta hiç tanışmamişlardı. Buna rağmen kitabın kurgusu güzeldı. En sonunda Breuer'ın karısına tekrar aşık olmasına sevindim. Bertha saplantısı gitti. Umarım Nietzsche de Lou Salome saplantısından kurtulmuştur. Çünkü kitabın sonu bu konuda açık bitti. Aşk ve şehvet sizi derinden etkileyebilir. Dikkat edin!
Duygu ve Düşünce
Nietzsche AğladığındaIrvin D. Yalom · Ayrıntı Yayınları · 202469,9bin okunma