···Okunma: 19 Ocak 2025 15:23 CEVDET GÜNER ODİN
Merhaba #kitapsever dostlarım Bugün sizlere öykü önerisi ile geldim. Yazarımız @cevdetgunerr kaleminden özenle yazılmış #odin eseri ile geldim.
Kitabımızın içerisinde birbirinden farklı etkileyici 7 öykü bulunmaktadır. Kitabımız akıcı sade bir üslupla yazılmış. farklı hayat hikâyesi ,farklı duygular yaşıyoruz. Betimlemeleri ve verdiği mesajlar çok güzel aktarmış. Kitabın içersinde hayvan sevgisi, hayata kalma mücadelesi, ölüm, hiç bitmeyen keşkeler ...
Odin öyküsünde çiftlikte annesi ve kardeşiyle yaşayan odin bir gün satılıyor. Satin alan kişi ünüversite öğrencisi pınar ona odin adı verir. Odine çok iyi bakan ama bir gün çok iyi iş teklifi alır yurt dışına gitmek zorunda kalır ve odin satmak zorunda kalır. Odin daha sonra bir çift alır ama kız olan hiç ilgilenmez sadece fotoğraf ve sevgili geldiğin de göstermelik sonra sevgilinden ayrılınca o da odin bir gece yarası sokağı bırakır. Yine merhametli birni denk gelir alır o da çok iyi bakar ama yine odin kendi sokakta bulur. Sokakta kalan odin kara adında bir dostu olur ve onunla mutluydu ama uzun sürmedi onu kaybeti Odin kara olmadığı için kaldığı yerde mutlu değil ve terk etmek ister. Peki daha sonra ne mi oluyor sokak hayvanları uyutma diye sonsuzluğuna uğruyorlar. Odin hikayesi ve sokak hayvanlarına yapılanlar gerçeketen çok üzücü ve çok etkilendim.
Annem ölmüş hikayesinde ise babası bir gün oğlunu arar annen oldu der tepkisi kalan adam eve gelir babası ve kardeşi ağlamakta ve ondan bir damla gözyaşı yoktu hata komşuları duygusuz felan diyordu ve bir gün bir yolculuk yapar ve telofonu çalmasını bekler çünkü annesi ona indin mi oğlum diye her bir yere gittiğinde arar oysa o gün arayan olmadi ve işte benim annem ölmüş diye ağlamaya başlar adam.
130 Tl öyküsünde ise Hülya eşinden kalan emekli maaşı kiraya bile yetmezken ev sahabi hayat koşuları öne sürerek kirayi artırır ve ödemeyecek atacağını söyler. Hülya intihar eder. 130 yanina not ölümünden ev sahibi sorumlu yazar ama gözleri hastenede acar.