Kitap hem bir gezi rehberi, hem bir akademik kitap hem de edebi bir dil ile bize duygusallığı yaşatan eşsiz bir eser. Ortadoğu'daki hayatları anlamak için bir rehber. Dili akıcı ve betimlemeleri çok güzel sanki insan orada ve gözünün önünde canlanıyor her şey. Ortadoğu da o kadar büyüleyici yerler var ki her büyük 3 din içinde çok kutsal. Ve bölgeler hakkında geçmişten günümüze birçok bilgi içeriyor. Yazar kitapta gezdiği 7 ülkeden ve birçok şehirden bahsediyor. İsrail, Ürdün, Suriye, Lübnan, İran, Umman Ve Yemen. Neredeyse her sayfasında telefonu elime alıp yazarın bahsettiği şehirlerin ve mekanların resimlerine baktım. Ve hep içimde oraları görme isteği uyandı. Hepsi birbirinden güzel etkileyici. Özellikle İran'da bu kadar çok güzel yerlerin olduğunu hiç bilmiyordum. Oldukça zengin İçeriğe sahip bir eser. Ortadoğu'nun Kadim topraklarında gezen Yazar bize muhteşem bir bilgi akışı sağlamış. Ben gerçekten çok sevdim ve birçok bilgi edindim. Ayrıca kitabın sonunda harika fotoğraflar da eklenmiş. Bu kitabı @okurblgn in tavsiyesi ile okudum ve en sevdiğim kitaplar arasında yerini aldı çok teşekkür ederim sevgiler.