···Okunma: 23 Ocak 2025 00:00 Starsight
9/10 4,5/5
Bu seriyi çok sevdiğimi söylemiş miydim? Sanderson'ın kaleminden okuduğum ilk seri. Bunu söylerken biraz utanıyorum diğerlerini nasıl okumadım anlamak güç... Ama bir şekilde yazarın hayal gücüyle ve kalemiyle tanıştığım için çok mutluyum
Serinin ikinci kitabı hiç de ara kitap gibi değildi sanki her şeyin yeniden başladığı, birinci kitabın yeniden anlatımı gibiydi. Sadece bu sefer farklı bir gezegene konuk olduk. Yani hiç de önemli bir şey değilmiş gibi söylemem peki bunu baya önemli bir şey aslında. Birinci kitabı okumadıysanız bu yorum spoiler içerebilir ama okuduysanız sorun yok.
Spensa eline geçen fırsatı değerlendirerek düşman gezegene yani Starsight'a sızar. Amacı insanlığın kurtuluşu olabilecek ışınlanma mekanizmasını çalmak ya da nasıl yapıldığını öğrenmektir. Ancak bu söynildiği kadar kolay bir iş değil. Gerçekten gerçek uzaylıların arasına girmişken nasıl kolay olsun?
Kitabın her sayfası nefes kesiciydi ama sonu... Böyle bitmesini hiç beklemiyordum. Spensa'nın cytonic güçlerini kullanış şekli sonrası olanları beklemiyordum. Kitabın hiçbir sayfasını baştan sona böyle olmasını beklemiyordum aslında bu da yazarın mükemmel hayal gücünün bir hediyesi. Okuyucuyu hiç tahmin edemeyeceği yerlere sürükleyerek bizim hayal gücümüzle de oynamasına bayıldım! Uzayda yaşayan türleri keşfetmek yazarın beyninin içine girmek gibiydi. Çok yaratıcıydı ve çok iyiydi yahu
Kitaptan bir puan kırmamın sebebi Skyward ekibini çok özlemiş olmamdı. Spensa Starsight'ta olduğu için onları az buçuk görebildik. Ve tabii Spensa'nın zekasına, cesaretine ve özgüvenine hayran kalmamak da elde değil. Brandon Sanderson'a teşekkür etmek gerek. Ayrıca bir parantez de M-Bot'uma bir yapay zekayı bu kadar sevmek mümkün müdür?
Devamında ne olacağını çooook merak ediyorum ya