İlk yorum yazıma Tüyap fuarından aldığım tek roman ile başlamak istiyorum.
İsminden de anlaşılacağı gibi ortada bir element kontrolü mevzusu söz konusu. Günlük hayatını yaşayan bir kızın kendisini ansızın bambaşka yerlerde kendini bulması kitabımızın genel konusu. Görmeye sıksık alışık olduğumuz bir şey, rahatsız etmiyor.
Konumuz aşağı yukarı bu. Bunlar kitabın açıklamasında olan şeyler o yüzden spoiler sayılmaz. Kitabımızın başlangıcını ve ilk bölümlerin yazım kalitesini biraz ortalamanın altında buldum. Wattpad'de bulunmak için belki yeterli bir seviyede ancak bir editörün elinden geçmiş haliyle bile ilk bölümler biraz ortalamanın aşağısındaydı.
Seçilen konuya karşı genel olarak bir sıkıntım yok. Fantastik her zaman Türk yazarlarda görmeye alışık olmadığım bir şey. Konunun gelişimi ve kurgusu bakımından da büyük sıkıntılar içerisinde değilim. Birçok farklı olay birbirine güzel iliştirilmiş. Sadece bir kaç hayal kırıklığına uğradığım şey var.
Bunlardan ilki işin "element öğrenme" kısmının biraz arkaya atılmasıydı. Çok fazla bir eğitim sekansı görmüyoruz. Ben daha çok akademi kısımları görmek isterdim açıkçası. Onun dışında o diyardan olan kişilerin isimlerinin de Amerikan ismi olması biraz üzdü.
Karakterler arasından ise Kyne isimli karakter favorim oldu. Üzülerek söyleyeceğim ki ana karakterimize pürüzsüz bir sevgi besleyemedim. Hatta sanırım, bütün karakterleri karşıma aldığımda Melany benim için bayağı aşağılarda kalıyor. Üzgünüm.
Az önce bahsettiğim, ilk bölümlerde göz yumduğum yazı kalitesi gelecek bölümlerde de büyük bir değişime uğramıyor. Hep bir gelişme beklentisi ile okudum ancak istediğimi elde edemedim. Bir de sonu var ki, sonunu beğenemedim. Bence olması mümkün olmayan bir sonla bitti. Daha mantıklı bir son yazılabilirdi. En azından, bu sonun daha mantıklı olması sağlanabilirdi.
Yine de yazarı takdir ediyorum bir konuda. Bir kaç rezil konunun üstüne çıkamayan Wattpad kitaplarının arasında fantastik kitap yayınlayıp bir de kendisine aile diyebilecek kadar geniş bir kitle oluşturmak her yiğidin harcı değil. Bu yönünden yazara gerçekten tebrik mesajlarımı yolluyorum. Kitabın çıktığı ortama göre göz ardı edilmemesi gereken bir başarısı var.