2025 2. kitabı
Okunma: 24 Ocak 2025 18:01
Evveett kitabı bitirdim. Kitap güzel miydi? Tabii ki güzeldi, Jack London kısa ama çok güzel bir hikaye yazmış. Baya hızlı akıyor ben kitabı 4-5 oturuşta bitirdim ama siz 1 oturuşta bile bitirenilirsiniz ben yavaş okuyanlardanım. Kitabı okurken bir anda kendizi o hikayenin içinde buluyorsunuz ve düşünüyorsunuz acaba böyle bir şey yaşansaydı ne olurdu? İnsan sorguluyor bi. Onun dışında bir karaktere aşırı aşırı sinir oldum ve bu karakter tam bir ayı. Başka bir kelime yok ona söyleyebileceğim. Bakın size bir paragraf yazayım onunla alakalı ama spoiler olacağını düşünüyorsanız okumayın lütfeen. SPOİLER SAYILABİLİR KİTABI OKUYACAKSAN OKUMA!! (Granserin ağzından) Ne yapabilirdim ki? Korktum. Tam bir canavardı herif. Kampı bulduğum ilk akşam Vesta'yla yitirdiğimiz dünyaya ilişkin harika bir sohbet yapmıştık. Biz sanattan, kitaplardan, şiirden konuşurken Şoför -bahsettiğim ayı- dinlemiş, pis pis sırıtmış bizi aşağılayarak gülmüştü. Kafasının basmadığı bir sohbeti dinlemekten sıkılıp kızmış ve sonunda sohbetimizi keserek şöyle demişti: 'Ve karşınızda bir zamanların patronlarının en büyüğü Van Warden'ın eşi Vesta Van Warden. Bu yücelerde gezinen burnu havada güzellik, şimdi bana karılık ediyor. Ya işte böyle Profesör Smith, artık devir değişti. Gel bakayım kadın, şu çizmelerimi çıkar da ayaklarım rahatlasın. Seni nasıl terbiye ettiğimi Profesör Smith de görsün.' Bu saygısızlığa tanık olmamak için kalkıp gidetim istedim. Ama Şoför güldü, orada kalıp olacakları izlemezsem beni dövmekle tehtid etti. Böylece orada, Temescal Gölü kıyısındaki o ateşin başında oturup Vesta'nın, Vesta Van Warden'ın diz çökerek o pis pis sırıtan, kıllı, maymuna benzeyen insan canavarın çizmelerini çıkarışını izlemek zorunda kaldım. Vesta o rezil, aşağılık görevi yerine getirirken Şoför de 'İyi terbiye ettim, dizginlerini sıkı tuttum,' diyerek böbürleniyordu. 'Bazen birazcık inatlaşıyor, az bir şey direnç gösteriyor ama yanağına yediği tokattan sonra sakinleliyor, kuzular gibi uysal oluyor.' Ahhh aşırı sinir bozucu. Neyse baya uzun olmuş kitabı tavsiye ederimm.
Kızıl VebaJack London · Türkiye İş Bankası kültür Yayınları · 202447,7bin okunma
Sofor tam bi dag ayisiydi
Güll
OF EVET OKURKEN KİTABI FIRLATACAKTIM