“Damdan Düşen Psikolog” hakkında
2025 2. kitabı
Yetişkin olan biz kendimize çeşitli görevler veririz. planlar programlar yaparız. Bu programa uymaya çalışırız. Çoğu zaman da iç çocuğumuzun sesini ya duymaz ya da bastırırız. Bu da hedefe odaklanmamızdan sorumluluklarımızla fazlaca meşgul olmamızdan kaynaklanır. “Mükemmel olma” planları yaparız kendimiz, hayatımız için. Doğan Cüceloğlu kendi hayatını o kadar filtresizce anlatır ki, onun ne kadar da hatalar yapabilen bir akademisyen, yazar olduğunu görürüz. E Doğan Cüceloğlu bile hatalar yapmışsa benim de hata yapmam çok normal diyebiliriz kendimize. Onun insan yönünü gördükçe bizim insana özgü davranışlarımız, duygularımız, seçimlerimiz de çok normal gelir bize. Eğer hayatınız için bir formül aramıyorsanız, insanın gerçekliğini aradığınız bir biyografi-söyleşi okumak istiyorsanız bu kitaptan çok keyif alır çok da şey öğrenirsiniz. İyi ki gelmiş bu dünyaya Doğan Cüceloğlu, arayışta olan ruhlara bu ışıklı kılavuzları bırakmış.. Rahmetle ve saygıyla anıyorum bu not vesilesiyle ve bu nehir söyleşiyi yaparak bizi D. Cüceloğlu’yla buluşturan Canan Dila’ya da teşekkürlerimi sunarım.
Damdan Düşen PsikologDoğan Cüceloğlu · Remzi Kitabevi · 20171,104 okunma