·616 syf.····Okunma: 23 Ocak 2025 06:44 Selamlar. Serinin son kitabını da sonunda bitirdim. All Souls serisi aslında benim yıllar önce başladığım bir seriydi. Her ne kadar hikayesi çok güzel olsa da kitapları ardı ardına okumaya elim gitmemişti. Yazarım kalemin çok sevmiş olsam da hikayenin bir tık yavaş ilerlediğin düşünüyorum. Bu da seriyi okumayı biraz zorlaştırdı benim için.
Seride karakterleri ve karakter öykülerini çok sevdim. Yazar bütün karakterler üzerine tek tek çalışıp hepsinin hayat hikayesinin detaylı bir şekilde işlemiş. Matthew derinliği çok fazla olan bir karakter. Hem çok uzun yıllar yaşayıp hem de pek çok gizli kapaklı iş yaptığı için Matthew'la ilgili sürekli yeni bir şey öğreniyoruz. Bu durum benim hoşuma giden şeylerden biriydi.
Diana'nın bu kadar güçlü bir cadıyı dönüşmesini çok sevdim. Seri boyunca Diana'nın karakter gelişimi beni fazlasıyla tatmin etti.
Özellikle bu kitapta bir sürü farklı olay çözülüyor. Kahramanlarımız bir yandan Konsil'le uğraşıp, bir yandan Ashmolle 782 sayfalarını bulmaya çalışırken, diğer yandan Filiz Aile kurmaya çalışıyorlar derken aynı anda kitapta birden fazla olay yaşanıyor. Tabii ki bu olayların her birinin tek tek çözülmesi gerekiyor. Kitabın bu kadar uzun olmasının nedeni aslında bütün olayların son kitapta çözülmek zorunda kalması. Kitap uzun olmasına rağmen hiç sıkılmıyorsunuz. İkinci kitapta tarih bilgisi okurken biraz sıkılmıştım ama aynı sorun bu kitapta yoktu.
Kitapta esas kötü karakterimiz değişiyor. Kahramanlarımız birinci ve ikinci kitapta daha çok Konsil'le savaşırken bu kitap başka ve çok daha kötü bir adamla savaşıyorlar. Yazar bu kitapta vahşet yazmaktan geri durmamış. Kötü adamın işkence sahnelerini okurken hem biraz rahatsız oldum hem de yazarın kaleminden etkilendim.
Philippe'le ilgili gerçek beni çok sarstı. Zaten Philippe'in olduğu ya da adının geçtiği her sahnede ağladım sanırım. Geçmişin hayaletleri hoşuma giden detaylardan biriydi.
Bana mantıksız gelen tek şey Peter Knox'un peşine düşmemeleri. Yani Knox öyle çekip gidecek bir adam değil. Emrinizde bir kardeşlik var. Neden kimse peşine düşmedi şu adamın ?
Yani ben kitabı çok beğendim. Hikayesiyle, olay döngüleriyle, sırlarıyla ve ters köşeleriyle asla sıkmayan çok sürükleyici bir final kitabıydı.
Sevgilerle <3