·559 syf.····Okunma: 25 Ocak 2025 13:10 Kitaba başlarken ne yazdınız yahu bu kadar yazarım diye sitem etmiştim. Lakin kitabı bitirdiğimde daha yok mu? Diyerek kendimle çeliştiğimi itiraf edeyim. Bu ara cidden şanslı olduğumu hissediyorum. Ne kadar güzel kitaplarla yolum kesişiyor. Yazarımızın ilk kitabı olmasına rağmen cidden içerik ve anlatım çok güzeldi. Mevzu aslında geçmişten Kam soyundan gelen koruyucuların ve seçimlerinin hikayesinin bilmediğimiz ve görmediğimiz yanlarıyla başlatıyoruz. Fantastik evrende mantık arayan ben burda umduğumu buldum diyebilirim. Yahu ne yapayim? Bir şeyler mantıklı gelmediyse okumayı sevmiyorum. Çok şükür burda öyle bir sorun olmadı. Yazar olay örgüsünü çok nizami bir şekilde bizlere aktarmıştı. Ben yine kaptırdım gidiyorum değil mi? Sizlere birazda konusundan bahsedeyim.
Güneş kızımız küçük yaşta ailesini kaybetmiş ve halasıyla yaşamaya başlamıştı. Yavaştan kendini gösteren mistik olaylar ve ara ara geçmişten beri düzenlenen balolara Eyüpoğlu ailesi olarak katılmaları gerekir. Ayaz karakteri ile bu baloların birinde karşılaşıyorlar. Güneş ve geçmiş travmalarını sayfa sayfa ilerleyerek öğrenmek kalbimi çok kırdı. Ayaz ve bana aşık ol mantığı bir ara beni delirtti. Lan bi sal! Diyerek karaktere sinirlendim. (Yorumcu burda karakterlerle kave ettiğini kabul ediyor.) Yani kitabı istanbula gelirken okumaya başladım. Heyecandan hop oturup hop kalkarak bitirdiğimi de itiraf edeyim. Patlamalar, kaçırmalar, çip, Ayaz ve değişik halleri derken kitap bitti. Aslında kitapta hep bir oyun var. Lakin oyun içinde oyun mantığı sizi kitaba bağlıyor. O son oyun ise hem beni delirtti hemde şimdi ne olacak dedirtti! Umarım devam kitabına hızlıca kavuşuruz. Kitabın biraz uzadığını düşünüyorum. Onun dışında severek okudum.