·56 syf.····Okunma: 25 Ocak 2025 15:24 Eseri okurken ilk başlarda hikayeye nasıl giriş olduğunu,ne anlatmak istediğini bir türlü anlayamadım. Giriş kısmı o yüzden oldukça anlamsızdı. Daha sonra ise hikaye 15-20.sayfalardan sonra anlam kazanmaya başlıyor.
Hikayemizde Akatan adındaki bir adada kabile reisi olan Naass ve onların geçmişten beri süregelen,kimlerden başladığı bile belli olmayan,nedensiz olan bir kan davası vardır. Naass ise tüm bunların karşıtı olup bunu bitirme taraftarıdır ancak gerek halkı ve gerekse de gelenek,görenek gibi nedenlerden dolayı üzerine baskı yaparlar. Kan davalısı olduğu ailenin ise tek kızı olan Unga’dır. Naass onunla birlikte olup bu durumu bitirmek istemiştir ancak düğün günlerinde denizden gelen bir başka barbar kabilesinin reisi ise başta kötü bir şey yapmadan hediyelerini takdim eder fakat giderken Unga’yı da zorla yanına alır. Tüm bunlardan sonra sevdiği kadını kurtarmak ve geri almak için peşlerine düşen Naass’ın küçük Akatan adasındaki dünyasından çıkıp dünyanın ne denli büyük olduğunu,her şeyin ne kadar farklı ve değişik olduğunu görmek üzere başlayan yolculuğunu ve bu yolculuk uğrundaki yaşantısını anlatıyor.
Eser giriş kısmı bakımından ilk 20 sayfada ne olduğunu anlamayıp sıkıcı bir durum haline getiriyor daha sonra ise Naass adındaki kabile reisinin sevdiği kadın Unga’nın peşine düşüp yaşadığı olayları anlatan kısa bir eser. Keyifli okumalar.