2025 3. kitabı
Okunma: 19 Ocak 2025 11:33
Doğuştan beyin felçli olan; Chirsty Brown' un 1944'te sol ayağını kullanarak yazdığı yaşam öyküsü. Christy; her zaman birilerine muhtaç olması, kendisine herkes tarafından acıyarak bakılması sebebiyle hayat boyu ezilmişlik duygusuyla yaşamaktadır ve yoğun yetersizlik duygularına, özgüven eksikliğine, ve depresif duyguduruma sahiptir. Konuşamadığı ve yürüyemediği için dış dünya ile iletişim kuramaz. Yetersizlik duygusunu yenebilmek için sürekli bir şey yapma isteği duyar fakat başarılı olamayınca kendine kızar ve bir gün sol ayağının felçten etkilenmediğini keşfeder. Resimlere,kitaplara ,kaleme tutunur… Bu noktada annesinin Christy’nin gelişimi için sürekli çaba harcamasını ve ona olan sonsuz sevgisini göstermesini göz ardı edemeyiz. “Asla diğer insanlar gibi olamayacaksam, en azından kendim gibi olacağım ve kendim gibi olmak için elimden geleni yapacağım” Artık hayata tutunabileceği bir sebebi vardır. Zekâsı, cesareti en önemlisi de onun kendisine olan saygısı ve inancı; okuma ve yazmayı, resim yapmayı ve daktilo kullanmayı öğrenebilmesini, hatta bu kitabı yazabilmesini sağladı Bir çoğumuz Brown gibi görünür değil, görünmeyen engellere sahipiz. En büyük engelimiz kendi içimizdeki korkularımız ve sevgiye aç ruhlarımız değil mi ? Brown’un da dediği gibi : “Farketmek acıydı ama gerekliydi.”
1000k
Sol AyağımChristy Brown · Nemesis Kitap · 201794,8bin okunma