Hakan gündayla tanışmam..
2025 2. kitabı
Biraz bu kitaptan bahsetmek istiyorum. Bahsetmek diyorum çünkü bu kitabı tamamen anlatabilmemin hiçbir yolu yok ..Bu nasıl kitaptır bu nasıl bir edebi dildir . Yabancı yazarlardan sonra edebiyatımızın verdiği o hoşnutluk hissini öylesine özlemişim ki ... Bu kitabı yazmak nasıl aklına gelmiş bilmiyorum ama sanırım diğer kitapları da bu denli çarpıcıymış. Evet bu kitap için doğru kelime 'çarpıcı olması '. 11 yaşında evlendirilen küçücük bir kız çocuğu, tarikatlar, mazoşistler,bağımlılar , hırs, cinayet , oğuz Atay, istismar, lbgt ... kitapta ilerlerken tamam diyorum bu kitabın konusu bu . Sonra kitap bambaşka bir kurguyla ilerliyor . Bazı noktalarda Yazarın vermeye çalıştığı mesajı eleştirsem de ( İslam dini her zaman kadını çocuğu korumuştur . Tarikatlar İslamla özdeşleştirilemez. ) düşüncelerini kurguya öyle bir yerleştirmiş ki çoğunlukla fark etmedim bile .küçük yaştakilerin okumasına uygun bir kitap olduğunu düşünmüyorum çünkü Yazarın dili çok sert. Lafını asla esirgemiyor. Yazar için bir yerde şöyle bir cümle okumuştum " psikopatlığını yazarak gizliyor " . Okurken benim de çokça düşündüğüm bir durumdu. Hakan günday, karakterlerin psikolojisini nasıl bu kadar iyi bilebilir ki . Şiddetin her türlüsünü öyle analiz etmiş ve bize yansıtmış ki izlerken bazı sayfalarda tokat yemiş gibi oldum Kısaca ben bu kitabın etkisinden uzun bir süre çıkamayacağım belli . Diğer kitaplarını da okumak istiyorum ve önerilerinize açığım. Kitapta sevdiğim alıntıları da ara ara paylaşıcam. Bazen sevdiğiniz kitaplar olur herkese mutlaka okuyun diye tavsiye edersiniz ama ben bu kitabı sevdim mi yoksa tiksindim mi hala çözemedim . Fakat yazara hayran kaldığım da bir gerçek. Keyifli pazarlar ve hayırlı kandiller diliyorum ♡
AzHakan Günday · Doğan Kitap · 201926,9bin okunma