Herkese Merhaba
Bugün sizlere Büşra Muratoğlu kaleminden Üç Işık kitabının yorumu ile geldim
Ocak ayının sıradaki kitabı 2024 yılı basımlı 207 sayfalık bir kitap
•Evi de kendisi gibi garip olan Kaycı Nene her hafta ateşin etrafında toplanan ahaliye tuhaf masallar anlatırdı. Bu hafta ise eski bir arkadaşının verdiği kitaptan bir masal okuyacaktı.
"Büyülerin ve büyücülerin var olduğu, iyilik dağıtan ak iyelerin esir, kötülük yaratan kara iyelerin özgür olduğu bir çağda; yerin altında ve göğün üstünde tüm yaratıklar kendi aralarında savaşırken, arkadaş olurken, âşık olurken ve ihanet ederken... Bazısı ölmüş, birazı kalmışken bizim hikayemiz başlamış."
•Ordubalık şehrinin, başkumandanın ölümü ile Balgay sayesinde Ediz göreve getirilir. Başkumandan seçilen Ediz, Hatisa’yı Hare şehrinin Altın Dağlarına gönderilen imparator kölelerinin arasına gizli casus olarak girmesini sağlar. Altın Dağlarında yüzünü bile tanımadıkları, kaç yaşında olduğunu, neye benzediğini bilmedikleri bir kadını bulmaları isteniyordu. Çıktıkları bu zorlu görevde Hatisa’yı, İtil, Beyru, Aris, Şara ve Sidal, Kuyaş, Ayas, Alka, Elez, Bileda, Arga, Kuray ve Alkı isimli diğer genç köleleri Altın Dağlarında neler bekliyor dersiniz? Kim bilir belki derisi yüzülmüş, belki de bir ejderha onu bir lokmada yutuvermiştir. Bunu masalın sonunda öğreneceğiz.
•Kitaba ismini veren "Üç Ulu Işık Ruhu" nedir, nasıl ortaya çıktığını ve güçlerinin neler olduğu, geniş ve karmaşık bir o kadar da oldukça ilgi çekici fantastik ve mitolojik olan bu evrende, farklı güçler arasındaki çatışmalar, iyi ve kötünün mücadelesi, büyü, sihir, efsanevi mitolojik yaratıklar, gizemli atmosfer ve farklı yeteneklere sahip karakterleri ile sürükleyici bir hikayeye sahip Epik Fantastik türde bir kitaptı.
•İlk başlarda kurgu içerisine girmekte zorlansam da sonrası su misali aktı gitti. Hocamızın ilk eseri ve sade anlaşılır betimlemeler, yer mekan karakter tasvirleri, büyüleyici evrenin içinde olmak oldukça etkileyiciydi. Epik fantastik, gizem, macera, Türk mitoloji türünde okumayı severler mutlaka inceleyin derim. Devamını sabırsızlıkla bekliyorum.
Yazarımızın kalemine sağlık
Kitap ile ilgili düşüncelerinizi yorum bırakabilirsiniz
Okumayı ihmal etmeyin
im t u b i s ʚĭɞ