2024 106. kitabı
Okunma: 27 Aralık 2024 00:00
Kitabımız; 10 yıl önce "Ev Arkadaşı Cinayeti" olarak basına yansıyan bir cinayet vakası ile başlıyor. 3 üniversite ve ev arkadaşı Evelyn, Alex ve Nicole'ün evinde gerçekleşiyor olay. Olaylı gecede evlerinde parti veren kızlar, gizemli gecenin sabahın da Evelyn ölü olarak bulunur. Alex arkadaşının katili olarak yargılanır. Nicole ise kayıptır. Evelyn'in ölümünün tüm kanıtları Alex'i gösterir. O geceye dair bir şey hatırlamayan Alex, 3 yıl hapiste kalır ve sonra tahliye edilir. Uzun yıllardır, ne Nicole'den ne de Alex'den haber alınır. 10 yıl sonra koşuya çıkmış biri ağaçta asılı bir kadın cesedi bulur. Ve yıllar sonra Ev arkadaşı cinayeti dosyası yeniden alevlenir. Çünkü bulunan cesedin, yıllardır kayıp olan Nicole olduğu düşünülür. Oli bir gazeteci bu olayı daha öncede araştıran kendisiydi ve şimdi gazetedeki konumu da sallantı da iken, yanına verilen çırak ile harika bir iş çıkarmak zorundadır. Oli ve iş arkadaşı Cooper, bir arkeolog gibi yavaş yavaş geçmişi yeniden kazımaya başlarlar. Ama adım adım yaklaştıkları gerçekler ikisinin de başına büyük işler açar. #evarkadaşı yazarın kalemi ile tanışma kitabım oldu. Diğer kitapları nasıldır, bilemem. Ben bu kitabını sevdim. Biraz durağan başladı. Bir yerden sonra ivme kazanıp, durdurulamaz bir hale geldi. Ve cinayetleri polisin bakış açısı ile değil, gazeteci kızımız Oli'nin bakış açısı ve onun verdiği mücadele ile okumayı sevdim. Bazen acaba her şeyi Oli kendi kafasında mı kuruyor? Yoksa doğru izin peşinde mi? diye diye okudum. Oli'nin özel hayatı da işi gibi pamuk ipliğine bağlı olunca, tüm buhranlarını, heyecanını, çaresizliğini hissettim. Kızların o evde neler çevirdiğini, başlarını ne gibi bir belaya soktuklarını bir türlü tahmin edemedim. Benden geçer not aldı. Peki ya siz sevmiş miydiniz? Ya da diğer kitaplarını önerir misiniz?
Ev ArkadaşıSarah Bailey · The Kitap · 2022113 okunma