2024 87. kitabı
Bir adam, kuantum fiziğine derin bir ilgi duymakta ve her geçen gün yeni şeyler öğrenmeye aç bir şekilde hayatını sürdürmektedir. Karısıyla mutlu ve huzurlu bir yaşamları vardır. Ancak, bir süre sonra adam içki bağımlılığına yenik düşer. Karısı, onu bu durumdan kurtarmak için büyük bir çaba gösterir ve bir rehabilitasyon merkezine götürür. Tedavi sürecinin ardından, birlikte yeni bir başlangıç yapmak için gittikleri küçük bir kasabadan dönerken trajik bir olay yaşanır. Adam, dönüş yolunda birdenbire arabayı hızla sürmeye başlar ve korkunç bir kazaya neden olur. Bu kaza, ikisinin de hayatını kökten değiştirir. Kadın, bu zorlu süreçte en büyük desteği babaannesinden alır. Babaannesi, "gönül gözü açık" diye tanımlanabilecek bilge bir kadındır ve ona verdiği öğütlerle torununun yeniden hayata tutunmasına yardımcı olur. Kadın, babaannesinin sözlerini bir rehber olarak kabul eder ve bu sözler sayesinde birçok şeyde yeniden anlam bulur, adeta "yeniden doğar." Ancak, kadının zihni kötü düşüncelerle ve karanlık bir varlıkla mücadele etmektedir. "Kara Buhar" adını verdiği bir ses, sürekli olarak ona kötümser fikirler fısıldar ve umutsuzluk aşılamaya çalışır. Kadın, bu sesi dinlememek için büyük bir çaba sarf eder. Zamanla, hem kendi içsel gücüyle hem de babaannesinin rehberliğiyle bu karanlıktan sıyrılmayı öğrenir. Kitap, kişisel gelişim temasını yıldızlar, dünya, kuantum fiziği ve mitoloji gibi zengin temalarla harmanlayarak işler. Ayrıca, yazarın kaleme aldığı duygusal anlatıyı destekleyen karakalem çizimleri de hikâyeye eşlik eder. Bu çizimler, hikâyenin atmosferini daha da derinleştirir ve okuyucunun hayal gücüne dokunan bir deneyim sunar.
Hoş GeldinPelin Erdoğan · Müptela Yayınları · 202323 okunma