2025 29. kitabı
Okunma: 28 Ocak 2025 23:54
Serinin ilk kitabını çok sevdiğimi hatırlıyorum ama ikinci kitap okumaya başlayınca üstünden çok uzun bir süre geçtiği için konuyu hatırlayamadım. Ben ilk kitabı okuyalı neredeyse 2 yıl olmuş ve üstüne zibilyon kitap okuduğum için çok detay hatırlamam normaldi. O yüzden hızlıca ilk kitabı gözden geçirerek işe başladım. benim ekibi yeniden okumak çok güzeldi Hatta o zamanlar kaçırdığım detayların üstünden geçmek çok daha güzel ve özeldi. Bu seri ile ilgili en sevdiğim şey tüm karakterlerden ayrı ayrı bir şekilde kitabı okuyabiliyoruz. Yani hepsinin gözünden bir anlatım var. İlk kitapta da bu kitapta da bu detayı çok sevdiğimi söyleyebilirim. Devam kitabı olduğu için çok fazla #spoiler vermeden hissetiklerimle anlatmaya çalışacağım. İlk kitap çok acayip bir yerde bitmişti tekrar okuyunca aynı hislerle okudum. Hızımı alamayıp hemen devam kitabına başladım. 2. kitabın tüm detaylarına bayıldım. Kapak efsane olmuş ve sondaki karakter kartları çok güzel. Kitap aslında bir yarışma şeklinde ilerliyor diyebilirim. Devam kitabında yeni elmaslar ve yeni detaylar öğreniyoruz. Karakterlerin arasındaki severek okuduğum o çekişmeli süreç burada da devam ediyor. Harvey sana hala sevdalıyım adamım. Will konusunda kararsızım. Bu kitapta bir tık önplandaydı. Yani ikiside dibine kadar haklıyken birinin yanında olmak zor olsada benim gönlüm tabiiki Harvey karakterindeydi. Hem beklediğim hemde hiç beklemediğim çokça olayla karşılaştık. Alice senin hakkında ne diyeceğimi inan bilmiyorum. Kitapta sinirlendiğim detaylar da olmasına rağmen sayfalar ilerledikçe konuyu anlamam da gecikmedi. Yani hala tam anlamıyla hak vermesem de yani olabilirmiş diyebildim. İlk kitapta da kafamı karıştıran bir detay burada da biraz zorladı beni. Kitapta çok fazla karakter olduğu için oturtmanız ve ilerlemeniz biraz zor oluyor. Lakin taşlar yerine oturunca ki bu çok da uzun sürmüyor bir bakıyorsunuz kitabın sonuna gelmişsiniz. Beklemediğim ters köşelerle kitap sonlara doğru bayağı yükseldi. Hele bazı karakterler benim çok büyük hayal kırıklığım oldu. Yani tempo hiç düşmedi. Sevgili yazarımız yine kitabın sonunda bizi bir bilinmezin ortasında bırakıyor. Umarım üçüncü kitap için çok beklemeyiz. İstek değil ihtiyaç!
2024 Okuma Raporları
IshagarM. Beyza Terzi · Otantik Kitap · 20246 okunma