2025 4. kitabı
Okunma: 25 Ocak 2025 10:52
İnternette çok fazla övüldüğünü gördüğüm için almıştım ve biraz da hevesle başlamıştım. Kesinlikle çok akıcı bir günde biterdi zamanım olsaydı tabi. Ve belki çok da bayılırdım belki 13 yaşında falan olsaydım.. Savaş beni tam anlamıyla çıldırttı sinir krizi eşiğine getirdi. Fazlasıyla dominant, manipülatif, ağzı bozuk ve bence psikolojisi de bozuk bir karakter. İlişkiyi en başından beri öyle manipüle ediyor öyle yönlendiriyor ki tek gördüğüm hep geri adım atan, taviz veren Gülfem oldu. Aman tatsızlık çıkmasın, aman Savaş kavga çıkartmasın diye hep onu idare etmek zorunda kaldı. En azından ilk kitapta öyleydi. Konu olarak oldukça ilgi çekiciydi aslında. Yıllardır Gülfem'i seven Savaş bir şekilde dayanamayıp açılıyor ve Gülfem de ona karlı boş olmadığı için hızlı bir şekilde gelişiyor ilişkileri. Sorun sadece çok anlamsız şeylere takılıp kavga etmeleri, trip atmalarıydı. ilişkilerinin başlaması kısmında bile Savaş bir an açılır gibi oldu, kıza konuşalım diyip durdu. Sonra vazgeçti falan? Kızın yanında fazla küfürlü konuşup hep tehdit edip durdu etrafında onunla konuşan diğer erkekleri. Böyle şeyler bana liseli aşıkların ergen kavgalarını hatırlatıyor o yüzden çok tolere edemiyorum sanırım artık. Gülfem'in ailesi ile iletişi de komikti bence, gel Savaş abine börek açalım, baklava açalım.. Nasıl bir amme hizmetiyse tüm herkes toplanıp adama baklava açıyor. Adamın egosu tavan tabi burnu düşse almaz. Evet birbirlerini sevdiklerine inandım ama çok da sağlıklı bir ilişki kurmuşlar gibi gelmedi bana kitap. Ve sonundaki o sahne gerçekten kalbimi yaraladı. "Her birlikte olduğumla evlenmek zorunda olsaydım harem kurmam gerekirdi." mi? Evlenelim diye kıza baskı yapan kendisiydi ne olmuş olabilir de aşkından öldüğün kadına bu cümleyi kurmuş olabilirsin? Çıldırmamak elde değil. Daha kötüsü ne olacak da Gülfem bu herifi nasıl affedecek acaba.. Aşiyan 1 - Virane
Aşiyan 1 - ViraneHümeyra · Dokuz Yayınları · 20211,537 okunma