AARON ~ SERHAT YÜZER
Uzaya meraklı bir insan
Varoluş,ölüm,kaçış
Şaşırtıcı son
163 sayfa
Selam… Bugün size içerik olarak farklı bir kitapla geldim.Bilimkurgu ve felsefe ile harmanlanmış uzayın ve insan psikolojisinin derinliklerinde,ölüm ve varoluş arasındaki ince çizgiyi sorguluyor #aaron
Ölümün soğuk yüzüyle karşılaşan bir çocuk olan İshak babası ve ablasıyla Mardin’den İstanbul’a göç eder.Öldükten sonra neler olacağını,dünyada ki varoluşunu sorgular.Dini inancında farklı yollara sapar fakat uzay onu her daim kendine çekmeyi başarır.Oraya ulaşmalı,bilmediği evreni keşfetmelidir.Bunun için babasının arkadaşı profesörün desteğini alır.Çalışır,çabalar ve çok istediği Uzay Araştırma Merkezi’nde işe başlar.AARON gezegenindeki kayıp mürettebatı bulmak,başlarına ne geldi öğrenmek ve gezegen hakkında bilgi toplamak için AARON gezegenine gitmeye talip olur.Bu görevin gidişi var ama dönüşü belirsizdir.Uzun bir hazırlanma sürecinden sonra uzay mekiği ile gezegene ulaşır.Fakat beklediği gibi olmaz.Kendini Kurum adı verilen bir hastane odasında bir denek olarak bulur.Bundan sonraki testler,deneyler ve nereden geldiğini,kimliğini sorgulamalarla geçer.Dünyadan geldiğini saklayan İshak,kurumun verdiği adla Clesum,bu yerden kaçmalı,uzay mekiğine ulaşıp dünyaya geri donmelidir.Bunun için de hemşire Tanli ona yardım etmek ister.Peki İshak hemşireye güvenebilir mi? Yoksa bu da deneyin bir parçası mı? Kurum’dan kaçmayı başarsa dahi dünyaya dönebilecek mi?
Yazarın ilk kitabı olmasına rağmen oldukça başarılı bulduğumu söylemeliyim.Konu özgün, anlatılmak istenen net.Birkaç edit hataları olsa da bu konudan kopmama sebep olmadı.İshak’ın Kurum’daki günlerinde izledikleri Nóe’nin hayati filminin İshak’la olan ilişkisini hiç beklemiyordum.Birbirine bağlanmış çok güzel bir detay.Sonu beni şaşırttı.Beklemediğim şekilde hem de.Okuyan arkadaşlarla üzerine konuşacağız.Bu türü sevenler kitabı listesine eklemeli. Yeni u erli yazarlarımızın desteklenmesi taraftarıyım.Ve kesinlikle bu kitap bunu hak ediyor
Okuma listemin 1494.kitabı…
@serhatyuzerrr @turk_rechtsanwalt Papirüs Yayınları