Aaron - Mesaj

Serhat Yüzer
2024
Papirüs Yayınları

2025 33. kitabı
Selamün Aleyküm Kar var İstanbul'da. Bilim kurgu ile harmanlanmış varoluşçuluk ve pisikoloji üzerine felsefi bir roman okudum... Bilim kurgu asla okuyup sevdiğim bir tür değildir ama bu kitap da öyle olmadı. Akıcı ve sürükleyici, sade ve yalın bir dilde, yormadan okunan edebi bir uslupla kaleme alınmış. Genç jenerasyonunda rahatlıkla okuyup sevebilecekleri bir içerik.  İnsanoğlunun yüzyıldır süregelen varoluş sorunlarına, kendi içsel yolculuklarına, ölümün gerçekliği ve yaşamın anlamını kavramalarında soru işaretlerine cevap bulabilecekleri bir yolculuğa çıkarıyor. Satırlar arasında vermek istediği iletiler ile farklılıklar yaratıyor...  Türk yazarlarımız edebiyat alanında farklı türlerde başarılar göstermeye devam ediyor. Var olsunlar. Kadim Süryani coğrafyası Turabdin Metropolitliğinin merkezi Mardin'in Midyat ilcesine bağlı Mzizah köyünde dünyaya gözlerini açıyor Ishak. Kundakta bebekken annesi vefat edince on beş yaşındaki ablası hem anne oluyor, hem evi kadını... Dedesinin de vefatından sonra, işlerin bozulması ile İstanbul'a göç ederler.Kapalı Çarşı'da ata mesleği olan telkari işine devam ederler... Profösör Yausef ile de Kapalı Çarşı'da dükkanda tanışılar. Yausef'in ,Uzay Bilimleriyle ilgisini ögrenen Ishak her seferinde Psrofsöre bu konu hakkında sorular sorar. Lise 2 sınıftayken İstanbul uzay araştırma merkezine ilk ziyaretini yapar uzun zamandır uzay bilimine merakı olan İshak daha çok çalışıp bu alanda gelişip eğitimini alacağına dair söz verir ve yıllar sonra sözünde durur. Uzay Bilim Merkezi'nde işe başlar... Prof. Yausef ile ekibi bir proje üzerine gizlice çalışıyorlardır ve daha önce başka bir gezegene araştırmaya giden ekip geri dönmemişlerdir. Ishak gizli projeyi ögrenince kendinden geçer ve mutlaka insansız yapılacak olan bu görev için kendisinin
2025 4. kitabı
İshak,kadim Süryani coğrafyası Turabdin Metropolitliğin merkezi Mardin'in Midyat ilçesine bağlı Mzizah köyünde dünyaya gelir.Dedesi Sabro gibi babasıda telkari ustasıdır. İshak, ilkokulun son sınıfına geldiğinde dedesi vefat eder ve işleride çok iyi gitmeyen babası ailesinide alarak İstanbul'a göç ederler. Babası Kapalı Çarşı'da küçük bir telkari dükkanı açar. Ishak babasının dükkanında Uzay Bilimleri ile uğraşan profesör Yausef ile tanışmasıyla Ishak'ın Aaron gezegenine yolculuğuna kadar uzanan hikayesini okuyacaksınız. Aaron'a daha önce giden ve birdaha kendilerinden haber alınamayan ekibin akıbetini öğrenme göreviyle çıktığı bu yolculukta Ishak'ın Aaron'da bir hastanede gözlerini açarak neler olduğunu anlamaya çalışması oradaki sistemin cömert olan doğanın insan elinde nasıl tekelleşmesini engellediklerini ve bunu başardıklarında amaçlarına ulaşmış olacakları inancıyla hareket ettiklerine şahit olur. Ishac'a orada Clesum adı verilir ki bu isim orada hain anlamına gelmektedir.Ona tek inanan hastanedeki hemşire Tanli'dir. Ishak Aaronda öğrendiği bir sırla oradan Tanli"nin de yardımıyla dünyaya geri dönmeyi başarır.. Bu sır neydi? Bilim kurgu pek okuyamıyorum diyenlerin de rahatlıkla okuyabilecekleri bir kitap.
Bilim/Bilim-Kurgu
2025 11. kitabı
AARON ~ SERHAT YÜZER İçerik; Felsefe & Bilimkurgu Uzayda yolculuk Kayıp mürettebat Uzaya meraklı bir insan Varoluş,ölüm,kaçış Şaşırtıcı son 163 sayfa Selam… Bugün size içerik olarak farklı bir kitapla geldim.Bilimkurgu ve felsefe ile harmanlanmış uzayın ve insan psikolojisinin derinliklerinde,ölüm ve varoluş arasındaki ince çizgiyi sorguluyor #aaron Ölümün soğuk yüzüyle karşılaşan bir çocuk olan İshak babası ve ablasıyla Mardin’den İstanbul’a göç eder.Öldükten sonra neler olacağını,dünyada ki varoluşunu sorgular.Dini inancında farklı yollara sapar fakat uzay onu her daim kendine çekmeyi başarır.Oraya ulaşmalı,bilmediği evreni keşfetmelidir.Bunun için babasının arkadaşı profesörün desteğini alır.Çalışır,çabalar ve çok istediği Uzay Araştırma Merkezi’nde işe başlar.AARON gezegenindeki kayıp mürettebatı bulmak,başlarına ne geldi öğrenmek ve gezegen hakkında bilgi toplamak için AARON gezegenine gitmeye talip olur.Bu görevin gidişi var ama dönüşü belirsizdir.Uzun bir hazırlanma sürecinden sonra uzay mekiği ile gezegene ulaşır.Fakat beklediği gibi olmaz.Kendini Kurum adı verilen bir hastane odasında bir denek olarak bulur.Bundan sonraki testler,deneyler ve nereden geldiğini,kimliğini sorgulamalarla geçer.Dünyadan geldiğini saklayan İshak,kurumun verdiği adla Clesum,bu yerden kaçmalı,uzay mekiğine ulaşıp dünyaya geri donmelidir.Bunun için de hemşire Tanli ona yardım etmek ister.Peki İshak hemşireye güvenebilir mi? Yoksa bu da deneyin bir parçası mı? Kurum’dan kaçmayı başarsa dahi dünyaya dönebilecek mi? Yazarın ilk kitabı olmasına rağmen oldukça başarılı bulduğumu söylemeliyim.Konu özgün, anlatılmak istenen net.Birkaç edit hataları olsa da bu konudan kopmama sebep olmadı.İshak’ın Kurum’daki günlerinde izledikleri Nóe’nin hayati filminin İshak’la olan ilişkisini hiç
2025 11. kitabı
'Normalleşmek için kabullenmek gerekiyordu.Ya kabul görmek için normalleşecekti yada normalleşmek için kabullenecekti. Aksi durumda reddedişinin sonuçlarına katlanacaktı... . . ️ "Bireyin mutluluğunun bencil dürtülerle donatılmış olması gerçeği diğer bir çok düşünce gibi soyutluğunu koruyordu zihninde... . . ️ Merhabalar sevgili kitap dostlarım... Bugün sizlerle, bilim kurgu ve felsefe ile harmanlanmış, farklı bir okuma deneyimi sunan bir eser hakkında konuşacağız... Aaron.. Bilinmeyen dünyasında var olma mücadelesi.. Hazırsanız başlıyoruz . . ️ Mardin'in Midyat İlçesine bağlı Mzizah köyünde İshak adında bir bebek dünyaya geldi.. Ancak, hayata bir sıfır yenik başlayanlardandı İshak.. Annesi, doğumdan üç gün sonra hayata gözlerini yumdu.. Ablası Nahide , ona küçük anne olmuştu.. Ölümle burun buruna gelen İshak hayatı ve ölümü sorgulamaya başlamıştı.. Ailesiyle birlikte İstanbul'a göç etmişti ve tek hayali Uzay Araştırma Merkezinde çalışmaktı. Çalıştı, çabaladı İshak ve hayaline kavuştu.. . . ️ Bir gün Aaron gezegene gidip dönmeyen mürettebatın haberi geldi. İshak, insansız gönderilecek araca binmek ve kayıp mürettebatı bulmak için gönüllü oldu. Ancak, gittiği yer umduğu yer değildir.. O artık bir tutsak, bir denektir.. Nasıl yani Deniz dediğinizi duyar gibiyim... Aradığımız cevaplar ve fazlası eserimizde der hepinize şimdiden keyifli okumalar dilerim. Kitapla Kalın .
2025 21. kitabı
"Koca evrende kaç dünya geziyorduk ? Bu döngü sonsuza dek devam mı ediyordu ? Gezegenler arası göç nerede son buluyordu ? Yoksa bir son yokmuydu?" Diyor yazar kitabın sonlarına doğru... Kitabın kalbi bence bu soruların içinde saklı ve bu sırra mazhar olmak galiba herkese nasip olacak bir olgu değil. Ana karakterimiz İshak Mezopotamya nın kadim topraklarında din dil ırk ayrımı yapmadan birlikte huzur içinde yaşayan Mardin Midyat ın Mzizah köyünde gözlerini açar. Daha 3 günlükken annesi vefat eder ve ablası Nahide babası David ve dedesi Sabro ile hayatına devam eder. Annesiz olmasına rağmen erdemli bir insan olarak büyütülür. Eğitime çok meraklıdır ve ona eğitim konusunda babasının arkadaşı olan Prof.Yausef yoluna ışık tutarken bir yandan da meraklı olduğu uzay bilimleri için de aracı olur. Dünya ötesine merakı bu dünyadan göçüp giden ruhların başka gezegenlere gittigi inancıyla annesini bulmakken, uzay araştırma merkezinde önce giden kafilenin geri dönmemesi üzerine kendisi gitmek ister ve bir şekilde ikna ederek kendisini Aaron gezegeninde bulur. Çok geçmeden dünya ile irtibatı kesilir ve gözünü hastane tarzı bir merkezde açar. Kendisine hain anlamına gelen Clesum ismi verilir. Şanslıdır ki karşısına Hemşire Tanli çıkmıştır. Onun hain olduğuna inanmaz. Kaybolan mürettebata ne olmuştur? Aaronda insanlara ne oluyor ? İshak bu gezegende neler yaşar ? Bilimkurgu,fantastik,ütopik ile tasavvufi yönü ile keyifli bir okuma sağlarken insana acaba gerçekten olabilir mi ? sorusunu sorduracak ilginç bir kitaptı. Varoluşlar sancılar,kendini egitmek ve bulmak , inancın ,umudun ,hayal kurup gerçeklestirmenin hikayesiydi bana göre.
2025 58. kitabı
Aaron - Mesaj Serhat Yüzer #varoluşçuluk ve #psikolojik gerçeklik akımının izlerini taşıyan,okuruna okurken bolca #sorgulatan eserleri okumayı sever misiniz? Benim gibi #bilimkurgu kitaplarını okurken zorlanan biriyseniz #aaorah gönül rahatlığıyla okuyabilirsiniz.İnanın yazarımızın kalemi muazzam.Okurunu hic yormuyor.Sayfalar desen su gibi akıp gidiyor.Ben,163 sayfayı toplamda üç saatte okudum. Gelelim kitabın içeriğine Kadim Süryani coğrafyası Turabdin Metropolitliğinin merkezi Mardin'in Midyat ilcesine bağlı Mzizah köyünde hayata merhaba diyen Ishak,anneciğini sadece üç gün emebilir.Doğum sonrası durmayan kanaması yüzünden yalan dünyaya veda eder Kendisinden on beş büyük ablası Nahide,kardeşine gönüllü anne olur.O günden sonra çocuk yaşta tüm evi çekip,çevirir Telkari ustası olan Dedesi Sabro gibi babası David de telkari ustasıdır.İshak,ilkokulun son sınıfına giderken dedeciği vefat eder.Dedesinden sonra işler yolunda gitmez İshak ve ailesi İstanbul'a taşınır.Babası,Kapalı Çarşı'da küçük bir dükkanda mesleğine devam eder. Eşine hediye almak icin İshakların dükkanına gelen Profesör Yausef ile İshak ın yolu kesişir.O günden sonra İshak,Yausef e hep Uzay Bilimleriyle ilgili sorular sorar.Uzay Bilimlerine o kadar kafayı takar ki insanlardan uzaklaşıp devamlı kendi basına takılır.İyice içine kapanıp,sessizleşir. Çıktığı #icselyolculuk ta bolca hayatı #sorgular Lise 2 giderken cok merak ettiği İstanbul Uzay Araştırma Merkezini ziyaret eder ve o gün kendi kendine söz verir ve sözünde durur. Uzay Bilim Merkezi'nde işe başlayan İshak,Profesör Yausef ile ekibinin gizlice çalıştıkları projeyi öğrenir.Başka bir gezegene araştırma yapmaya giden ekip,sırra kadem basınca Profesör ve ekibi Uzay a,insansız hava aracı göndermeye karar vermişler ama İshak bu gizli projeye hemen talip
2025 22. kitabı
Okunma: 17 Şubat 2025 00:00
Her insanın hayatında bir an gelir; varoluşun anlamını, yaşamın ve ölümün doğasını sorgulamaya başlar. Serhat Yüzer 'in kaleme aldığı Aaron - Mesaj adlı roman, bu sorgulamaların derinliklerine iniyor ve okuyucuyu derin düşüncelere sevk ediyor. Kitap, sadece bir bilimkurgu eseri olmakla kalmıyor, aynı zamanda insan ruhunun en derin ve karmaşık yönlerini de irdeliyor. Bilim kurgu unsurlarını felsefi ve psikolojik derinliklerle harmanlayan yazar okuyucuyu farklı bir yolculuğa çıkarıyor. Ana karakter Ishak, Mardin'de dünyaya gelmiş ve daha bir kaç günlük bebekken annesi hayata gözlerini kapatmıştır. Ablası ve babası ile yaşayan İshak, ailesi ile beraber İstanbul'a göç etmiş ve hayali olan uzay araştırma merkezinde işe başlamıştır. Uzaya önemli bir görev için gönüllü olan İshak, Aaron gezegenine yaptığı yolculukla birlikte hem fiziksel hem de psikolojik bir keşfe çıkıyor. Ishak, kayıp mürettebatı bulmak amacıyla başladığı bu yolculukta gezegende karşılaştığı canlılar ve yaşadığı olaylar sonucu, insanlığın varoluşunu ve ölümün doğasını yeniden sorgulayan bir gerçeği keşfeder. Ölümün bir son değil, yeni bir başlangıç olduğunu öğrenmesi, Ishak'ın hem içsel dünyasını hem de tüm insanlığı sorgulamasına neden olur. Aaron gezegeninde yaşanan olaylar, Ishak'ı gerçek ve hayal arasında gidip gelen bir iç hesaplaşmaya sürükler. İçsel çatışmaları ve psikolojik durumu, okuyucuya insan olmanın ne demek olduğunu sorgulama fırsatı veriyor. Yazarın kalemi, okurları derin düşüncelere sevk edecek bir dil ve üsluba sahip. Yazarın şiirsel ve akıcı dili, kitabın felsefi ve psikolojik temasını güçlendiriyor ve okuyucunun zihninde kalıcı izler bırakıyor. Yazarın anlatımı, bilimkurgu türünün ötesine geçerek, insan ruhunun derinliklerine iniyor. Kitap, varoluşçuluk ve psikolojik gerçeklik temalarını
Aaron - MesajSerhat Yüzer · Papirüs Yayınları · 202416 okunma
AARON Mesaj Selamlar... Bugün sizlere yepyeni bir kitap ile daha geldim. Kitabımız bir bilim kurgu içerisinde varoluşçuluk ve de psikolojik gerçeklik izlerini de taşır. Sizi keyifli bir okuma yalın bir anlatım bekliyor diyebilirim. Kafanız karışmadan rahatlıkla okuyacağınız bir kitap. Kadim Süryani coğrafyası Turabdin Metropolitliğinin merkezi Mardin'in Midyat lçesine bağlı Mzizah köyünde dünyaya gelen İshak ile tanışmaya hazır mısınız? Öyle bir hava da dünyaya geldi ki daha o günden belliydi olacaklar... Annesi üç gün sonra vefat edince ona on yaşında olan ablası anne oldu. İshak'ın ilkokul son sınıfa gelince dedesini de kaybedip , babasının isleri kötüye gitmeye başlayınca İstanbul'a taşınırlar. Babası Kapalı Çarşı da bir küçük dükkan açıp ata mesleği telkari işine İshak ise okuluna devam eder. Dükkana gelen Profosör Yausef ile tanışması da bu dükkanda gerçekleşir. Ve Profosör de ailesini tanır çünkü o da onların topraklarında dünyaya gelmiştir. Profosör Uzay Bilimleri ile de ilgilenince Ishak'in ayrı ilgisini çeker çünkü o da bu alana büyük bir ilgi duyar ve Profosör ile yapacağı sohbetler için hazırlık yapardı. İlk Uzay Araştırma Merkezi gezisini de Profosör ile yapar. İshak hep hayal kurduğu astronot elbisesini giyip yolculuk yapma isteğini derinden yaşar ve dile getirir. Ve Profosör ile bir anlaşma yaparlar. İshak bunun için bir söz verir ve sözüne de sadık kalır... Ve başarır o da artık Uzay Araştırma Merkezi'nde çalışmaya başlar. Daha sonra Profosörün grubuna dahil olup, gizli yürütülen bir projeden haberdar olur. Yeşil Gezegen diye adlandırılan Aaron'a ulaşılmak ve canlı formumun varlığını ispatlamak için yapılan denemelerin başarısız olduğunu öğrenir. Bu defa insansız bir araç gönderme kararı alınır ama bu İshak için bir yıkım olur. Netice de onca yıl
Aaron
2025 5. kitabı
Bilim kurgu tarzında okuduğum ilk kitap diyebilirim. Genelde cok tercih etmiyorum. Gerçek dışı geliyor. Ama benim tercih etmemem seveni olmadığını göstermez. Kitabın akıcı olmasını sevdim. Bu yüzden benim gibi bu tarz da az okuyanlar da rahatlıkla okuyabilir. Özellikle de sonu beni cok şaşırttı. İshak çocukluğundan beri Uzaya meraklıdır. Bir gün bu hayalini gerçekleştirmek için yanıp tutuşur. Görev aldığı projede nihayetinde uzayda Aaron adlı gezegene gönderilir. Gezegene indiğinde kendini hastanede bulur. Aslında burası araştırma merkezidir. Kendisine hain anlamına gelen Clesum ismi verilir. İshak 'a tek inanan kişi Aaron'da İshak'a yardımcı olan Tanli isimli hemşiredir. Aaron 'da İshak neler yaşadı? Aaron'a gidenler neden donemiyor? Aaron 'dan geri dönebilir mi? Hepsinin cevabı kitapta sizi bekliyor. Kısa bir uzay yolculuğuna çıkmak istiyorsanız. Kitabı okumalısınız

Serhat YüzerYazar · 0 kitap
1982 yılında Bitlis ilinin Tatvan ilçesinde dünyaya geldi. Lise eğitimini burada tamamladıktan sonra lisans eğitimini 2014 yılında İstanbul Beykent Üniversitesi Hukuk Fakültesinde tamamladı. Aynı yıl İstanbul Barosuna kaydını yaptıktan sonra Avukat olarak mesleğini icra etmeye başladı. 2024 yılında Stuttgart Barosu’na kaydını yaptırdı. Halen İstanbul Barosu ve Stuttgart Barosu’na kayıtlı olup hem Almanya’da hem de Türkiye’de Avukatlık Mesleğini aktif olarak sürdürmektedir. Evli iki çocuk babası olan Serhat YÜZER ailesiyle birlikte Almanya Federal Cumhuriyeti’nin Stuttgart şehrinde ikamet etmektedir. İlk kitabı "Aaron" 2025 yılında Papirüs Yayınları tarafından yayınlanmıştır.