Üç Işık
2025 6. kitabı
Okunma: 01 Şubat 2025 08:40
Hikaye içersinden hikaye dinlemeye hazır mısınız? #üçışık bizlere bunu sunuyor . Hemde derinden efsanefi bir anlatım ile masalsı diline bir de mitolojik terimler eklenince okumak oldukça keyifli oldu diyebilirim . Kuş Dağı'nda Kay Gecesi ile başlıyor hikayemiz . Ateş başında toplanmış , her yaştan dinleyicilerin soğuğa aldırmadan sabırsızlıkla bekleyip Kaycı Nene'nin efsanevi hikayelerinden birini daha dinlemek için beklemekte ve gün batımı ile başlayan hikayeyi soluksuz dinlemektedir . Geleneksel bir adet haline gelmiş , belli zamanlarda Kay Gecesi ile hep Kaycı Nene'nin masallarına biz de #üçışık ile konuk oluyoruz. Masalımız Ordubalık Şehri'nde başlıyor ki Imparator muhafızlarının Başkumandanı ölüyor. Naşını Karasu Dağlarının eteklerine görevlerini hakkıyla yerini getirmiş muhafız ve askerlerinde bulunduğu kabristana gömülüyor. Tabi ölen öldü, yerine görevi en iyi şekilde yapacak biri seçilmeli ki burası da oldukça etkileyici bir bölüm. Biraz hile , biraz rüşvet , biraz akıllıca hamleler ile işler iyice kızışmış durumda . Balgay ve Deniz 'i burada çok iyi tanıyoruz. Başkumandan Ediz görevine başlar başlamaz ülkenin güvenliği için iç sorunlara yönelir. Başka ülkelerden gelecek her tehlikeye önceden hazırlıklı olmak için dahinace planlar yapar. Bu planlardan biri de ülkeler arasında gezinen köleler arasına casus yerleştirmek olur . Bunun içinde güvendiği en önemli kişiyi bu görev için gorevlendirir. Hare Şehri'nde olan Altın Dağlarına gidecek olan kölelerin içerisine Hatisa 'yı yerleştirir. Lakin bir köle olarak kabul ettiği görev çok tehlikeli ve dönüşü olmayacak bir yoldur. Hatisa bizi Altın Dağların efsanesine götürüyor. Mitolojik terimlerin , tarihi isimlerin yaşanılan olayların heyecanı okurken sizi de saracaktır. Yazım dili sade ve 207 sayfalık bir eser . Tabi merak edilen neden #üçışık ismi de konulmuş ki manidar ve anlamlı bir anlatım ile onu da eserde öğrenmiş oluyoruz. Biraz karakter isimlerini aklımda tutmak zor oldu ama okudukça hikayeye kaptırdım kendimi . Fantastik kurguya da yatkınlığı ile bu tür sevenlerin okumaktan keyif alacağı bu eseri okumanızı öneriyorum. Keyifli okumalar dilerim .
Epik Fantastik kitaplar
Üç IşıkBüşra Muratoğlu · Orionebula Yayınevi · 202419 okunma