Kardeşimin Hikayesi :")
2025 4. kitabı
Okunma: 28 Ocak 2025 23:08
Kitabı arkadaşımın tavsiyesi üzerine okumaya başladım Detaylı bir şekilde konusuna dâhi bakamadan spoilere yakalanmadan kitaba başlamayı ve bitirmeyi başardım Yazarı biliyordum, kitaplarına popülerliğinden dolayı fazlasıyla rastlıyordum fakat üslubu, kalemi , yazım türü hakkında pek çok bilgiye sahip değildim. Yazarla tanışmamı sağlayan kitap Kardeşimin Hikayesi oldu. Spoi belirtmeden kitabı incelemek istiyorum : Yazım dilinde gayet sade ,akıcı ,basit bir dil kullanılmış. Kurguya gelecek olursak gizem, aşk karışımı diyebiliriz. Kitapta sürekli merak unsuru en üst safhada. Kahramanın anlattığı hikaye sürekli bir ertesi güne kalıyor, ya kahraman bir bahanesini buluyor erteliyor ya da gazeteci kızımız bir şekilde uyuyakalıyor. Ertesi gün ise bir şekilde kalan hikayenin tamamlanması için konusu açılıyor. Ne gazeteci kız merakına yenik düşebildi ne de ben Çok hızlı okuduğum bir kitap oldu ama fazlasıyla değdi bu hıza Cinayet kısmına gelecek olursak kitap boyunca bahsedilen aşk tabiki de orada da kendisini gösteriyor. Lakin kahramanın gazeteci kıza olan tutumu yine gözler önüne alınmalı.Cinayet konusuyla başlayan bir kurgu bir anda kahramanımızın kardeşinin hikayesini anlatmak istemesiyle değişiyor. Gazeteci kız mesleği gereği araştırma yaparken kahramanımız konuyu kardeşinin hikayesine getirir, peki ya neden yapar bunu? Final kısmında ise karşılaştığımız dilekçe -karar sayfalarıyla kurgu sonlanıyor. Gayet hoşuma giden bir detay olmakla birlikte çok fazla ters köşe olduğum bir sona sahipti. Son cümlenin ardından " Bu nasıl bir kitaptı böyle ? Ben ne okudum ? " oldum. Fazlasıyla garip hissettim bir an düşüncelerimi toparlamakta zorlandım. Bazı alıntılarım İnsan her şeyi unutarak yaşayabilirdi ama her şeyi hatırlayarak yaşayamazdı İnsanlarının çoğunun ruhu, bedeninden önce çürür Bence dünyanın en tehlikeli duygusu aşk değil? Ya neymiş ? Merak. Kardeşimin Hikayesi Zülfü Livaneli
Duygu ve Düşünce
Kardeşimin HikayesiZülfü Livaneli · Doğan Kitap · 2019126,6bin okunma