···Okunma: 29 Ocak 2025 19:30 Van'da 17 yaşında amcası tarafından istismara uğrayan Meryem, Gabar dağlarında teröristlerin takibinde ateş altında olan Meryem'in kuzeni Cemal ve İstanbul'da yaşayan, bu kalabalık hayatından bıkmış, kendine macera arayan, hayatını değiştirmek isteyen ünü profesör İrfan Kurudal'ın yollarının kesişmesi ve sonrasında yaşananlar anlatılıyor. Van'daki olaydan dolayı aile meclisi Meryem'in öldürülmesi için karar alır, Cemal askerden dönünce bu görevi ona verirler. Cemal, Meryem'i İstanbul'a götürür onu öldürmeye çalışır ama Meryem kurtulur. Cemal artık Meryem'i öldüremeyecektir. Daha sonra bu ikisinin yolları İrfan Kurudal ile kesişir. İrfan bey, ikisini güzelce giydirir, onlara yeni şeyler öğretir, onları yeni yerlere götürür. Meryem bu durumdan memnudur ama Cemal hoşnutsuzdur. Bunu izleyen zamanlarda hareketli olaylar yaşanır ve her şey bir anda değişiverir.
Bu dünyada yeteri kadar adalet olsaydı mağdurlar değil suçlular cezalandırıldı. Yaşam mücadelesi, öfke ile başa çıkabilimek mücadelesi, bazı şeyleri değiştirebilme çalışmaları, umut, yardım etme konuları işlenmiştir. Kitabı beğendim, güzel yazılmış, dili akıcı ve fazla abartıya yer verilmemiş. Zülfü Livaneli'nin okuduğum ilk kitabı. Zaten usta bir sanatçıydı bunun yanında da iyi bir yazar olduğunu gösterdi. Elimde 2 kitabı daha var onları da okuyacağım.