Merhaba bu kitabı size nasıl anlatayım ki benim gibi asker kurgusu aşığı olan bilir nasıl oldugunu. Daha önce watpadtte okuduğum halde ilk kez okuyorum gibi heyecanlanmam peki. Konusu mu durun anlatayım.
Nazenin Tuna babasının herkesten ve herşeyden gizlediği biricik kızı. Ama o durur mu tuttuğunu koparır ve vali olur. Babasının ve abisinin hayır demesine karşı ilk atandığı Akdağ ilçesine sessizce göreve gider. Eksiklerini tamamlamak için markete girmek için daha aracından iner inmez silahlı saldırıya uğrar. Uzun bir görevden dönen binbaşım da binbaşım nazenini korumaya başlar. Her ne kadar "Sen kimsin "dese de bizim inatçı kızımız resmi yazı gelmeden kim olduğunu söylemez. Aman allahım ve olanlar olur. Neler mi? Metehan kim olduğunu söylemediği için şüpheli görür ve ters kelepçe takmaya kalkar. Ehh be metocum yapılır mı bu hareket. Eee nazenin durur mu cıks durmaz gider erkek güzelime kafa atar .
Alaya geldiklerin de nazeninin suikast sonucu şehit düşen valinin yerine atandığını öğrenirler ve hepsi şok.
Nazenin bundan sonra binbaşı ve pençe timinin korumasına girer.
Eee düşman durur mu, bir gece nazeninin evine ölü tavşan bırakılır. Artık orada kalmayacağı bellidir. Bizim metoya karşı komşu olarak geçer. Aralarındaki diyalogları, çekişmeleri,birbirlerine laf atmalarını okumak efsoydu. Eee tabi ara da parazit yok sandınız olmaz mi? Cansel paraziti var.
Metehan aslında nazenin kim olduğunu öğrendiğinde şok yaşıyor. Can bildigi can kardeşim dediği kendi gibi binbasi olan adamın kız kardeşi baba diye hitap ettiği Seyfettin paşanın kızı olduğunu öğrenir.
Ne kadar olay olursa olsun nazenin vazgeçmez. Her daim dimdik isinin ve görevinin başında lağıyla yapar. Herkesin derdine koşar,yardım eder,insanların dertlerine çare bulur.
Bir gece Metehan gorev dönüşü nazenine suikast düzenlendiğini ögrenir ve deliye döner onu bulmak için yola çıkar. Saatler sonra bulduğunda nazeninin durumu iyi değildir. O olaydan sonra artık Metehan duygularından emindir ama bizim kızı ikna edebilecek mi orası soru işareti.
Nazeninin abisinin düğününde nazenine duygularını açtığı sırada öyle bir ses yankılanıyor ki sahnede....
Offf ikinci kitap acil gelmeli lütfen ihtiyaç meselesi.