Hemdem - Bir

Lapis Yayıncılık

Hemdem
2024 106. kitabı
Okunma: 23 Aralık 2024 15:43
Herkese Merhaba, Yeniden bir asker kurgusu kitabımızı okuduk. Ben asker kurguları seviyorum valla, okuycam gömecemde , sevecemde... önerilerinize acığım ama ben gömerim beğenmezsem ona göre söyleyin hahaha.... Şimdi gelelim kitabımıza; kitabı okumamda en büyük etken Kız karakterinin Vali olmasıydı. Genellikle bilirsiniz kız karakter doktor-hemşire yada öğretmen olur. Bu hikayemiz kız kahraman bir vali.. dedim waohhh okuyalım... dk bir gol oldu valla... hemen bir ağız bozuk bir dıyologla ortama girdiler başrol erkek ve kadın karakter... bilindik bir hikaye , Binbaşı metecan olduğu şehre vali olarak atanır vali hanım Nazenin.. böyle işte başlar... Aşırı sıkıldım bakın öyle böyle değil ,ilk önce şunu diyim ilk kitapta asla aşk beklemeyin... aşkla alakalı hiç bir şey yok... 400 sayfa kitapta toplansan 10 sayfa fılan aralarında bir şey olabilirmiş gibi oldu, yoksa hiç bir şey yok... şimdi kitapta anlatılan şunlar Vali hanım bir geldi pir geldi vallai herşeye elini attı, okullara 100 sayfa süren konu, hastaneler de aynı, belediye durumları ve tabiki terör saldırılar fılan kendisine oluşan siyasi durumlar fılan anlatılıyor... bunlara değinmek güzel ama full kitap böyle sıkıntı bence.. seri 3 kitap olucakmış ondandrı herhalde bu kadar detay yazmasına ama aşırı sıkıldım valla, bide editör düzenlemesi aşırı kötüydü... tüm şahıslar birbirine girmiş. Kim ne diyor? Kim ne konuşuyor anlamadım... bir anda 3. Şahısa dönüyor karman çorban sonra başrollerin ağzından okuyoruz. Gidişatı aşırı bozmuş bu durum... okurken aşırı yoğuyor sizi... Bide güçlü bir kadın karakter yazmış, kimseye eyvallahı yok... helal olsun diye okudum ama abarttıkça abarttı yanii.... Şimdi kitapta diğer karakterlere asla gerek yok yani... süperwoman Nazanenin varken; -Binbaşı gibi eğitim almış bordo bereli
1000k
Biz Hemdem Olduk
2026 12. kitabı
Nazenin, Akdağ ilinin valisi evinde şehit düşürüldükten sonra ilçeye yeni atanan genç vali. Akdağ insanı erkek egemen ve kadına değer vermeyen bir zihniyetin esaretinde. İle gelen ilk kadın vali olması da olayları kolaylaştırmıyor tabi ama Nazenin kendini geliştirmiş, gözükara, vatansever bir Türk genci. Peki vatan sevgisi, kararlı duruşu, disiplini ve insani yönü bu engelleri aşmaya yetecek mi? Metehan, Akdağ'da görev yapan binbaşı. Koca bir timi cesur duruşunun yanında artık yeni bir görevi de var. İle yeni atanmış Vali Hanım'ın güvenliğini sağlamak. Peki işler yolunda gidecek mi? Kısaca karakterlerimiz bu şekilde peki olaylar bu kadar basit ilerliyor mu? İşte ona verecek koca bir ASLAm var. Olaylar bir yerden sonra arapsaçına dönüyor. Kim bu hain, dedirtiyor. Kitap sadece asker ve valinin hayatını değil onların ailelerini ailelerinin sıcak ilişkilerini de konu ediniyor. Aralarındaki ilişkini samimiyeti eski Türk dizilerini andırıyor. Hani bu çocukluğumuzda izlediğimiz birbirini çok seven güzel aileler. Bu aileleri okumak bana bayram sabahı gibi hissettirdi. Kitaptaki yan karakterlerin de çok başarılı olduğunu ama yüzeysel kaldığını söyleyebilirim. Yan karakterleri derin okumuyoruz. Sadece başrollerin yanında görevlerini tamamlayıp sahneden çıkıyorlar. Karakterlerin tek tip olması her ne kadar hoşuma gitmese de gerçekçi olanın bu olduğunun da farkındayım. Ve hatta kitapta da buna benzer bir cümle geçiyordu. "Askerler, hemşirelerle, öğretmenlerle, polislerle evlenir çünkü çevresinde onlar var." Haklı ama karakter çeşitliliği daha iyi olabilirdi. Gene de karakterlerden olumlu bahsedeceğim biri hariç. Cansel çok sinir bozucu bir karakterdi. Bir hayvan olsaydı kesinlikle kara sinek olurdu. Saçma sapan çocuksu tavırları ve tepkileri vardı. Kitabın kötü karakteri
2025 7. kitabı
Okunma: 26 Ocak 2025 18:41
Oha oha ohaaa bu ne biçim son Abi tamam ben kötü son bekliyordum da böyle bir içimde ukte bırakan son beklemiyordum. (Serum yemeye ihtiyacım var kırk yerimden bıçaklandım da son cümlede ) Benim askeri kurgu sevdamı tartışmasız herkes biliyor artık. Şimdiye kadar okuduklarım içinde zirveye oynar bu kurgu. Konusuna gelecek olursam; Akdağ ilinin valisi yakın dönemlerde şehit edilmiştir. Yerine beklenen vali ise asla toy ve bir kadın olarak düşünülmemektedir. Ama bu düşüncelerin tam tersi olarak şehre bir kadın vali atanır. Hemde öyle bir vali ki sizin kurduğunuz tüm düzeni başınıza yıkacağına yemin ederek alır bu görevi. İlk işi tabi ki şehit edilen valinin katillerini bulmaktır. Daha valinin kim olduğu bilinmezken, kadın geldiği gibi silahlı saldırıya uğrar. Ve onu kurtaran binbaşı Metehan Kılıçarslan' dır. Kadın geldiği gibi gerçekleştirilen suikast olayına yeterince gerilirken, bir de yanında rütbesiyle övünen adama ağzının payını çok güzel verir ve yeni vali Nazenin Tuna olduğunu belirtir. (Metehan şok ) Velhasıl bu suikast girişiminden sonra yanına verilen korumalar dışında binbaşı da görevde olmadığı sürece valiyi korumakla görevlendirilmiştir. Yalnız Nazenin' i okuyan herkesin hayranlıkla ağzının suyu akacak bilginiz olsun. Güçlü, otoriter, adaletli bir vali.. Diğer devlet görevlileri gibi maruzatı olanı ayağına beklemeyen, köy köy gezip sıkıntıları gidermeye ant içen bir kadın. Özellikle köy ziyaretlerinde yazarın karakter üzerinden değindiği noktalar harikaydı. Kitap genelde görevler, suikastler üzerinden ilerlese de binbaşı ve vali hanım arasında da küçük kıvılcımlar baş göstermeye başlar. Çok fazla ilişki okumayacağınızı garanti ediyorum. Cıvık ilişkilere son veren bir romantikliği de mevcut.(Bayıldım ikilinin enerjilerine ) Bu ikilimiz aslında yıllarca
Kaliteli Hemdem evreni
2025 7. kitabı
Okunma: 12 Şubat 2025 08:43
Son zamanlarda okuduğum en kaliteli, ayakları yere basan ve gerçekçi romandı. Metehan binbaşı ve gördüğüm en havalı güçlü kadın karakterlerden biri olan Vali Nazenin'in kesişen hikayesini anlatan muhteşem bir romandı. Yazarın kalemiyle ilk defa tanıştım ve bayıldım. Kitap öyle bir içine aldı ki beni sanki gerçekten böyle bir hayat var da ben o hayatın içine dalmış gibiydim okuduklarımla. Çokça gerçekçi asla bunaltmayan sıkıcı olmayan ciddi manada kaliteli anlatımları olan güzel bir kitaptı. Nazenin'in kendi içinde çocukluğundan beri yaşadığı zorluklar ile mücadelesi, sonunda gidip güzel vicdanlı merhametli bir vali olması beni gerçekten gururlandırdı. Belki tamamen hayal ürünü bu kirap ama kadınların halihazırda sosyal hayatta yaşadığı zorluklar, ataerkil yapıdaki bi yerde kadın bir yönetici olarak yaşadığı zorluklarla mücadelesi beni etkiledi. Yeri geldiğinde disiplinli ve güçlü duruşu yeri geldiğinde merhametli oluşu, hakedene ise acımasız oluşu o kadar yerindeydi ki. Keşke böyle bir valimiz olsa dedim. Metehan ise biraz soğuk sert ama merhametli bir karakterdi. Nazenin'e çoğu zaman o kadar odaklandım ki Metehan'a odaklanmakta zorlanmadım diyemem.ne istediğini bilen duruşu, işini layığıyla yapması, vatanına bayrağına bağlılığı, arkadaşlarını kardeş bilip canı oahasına koruması beni gerçekten duygulandırdı. Yazar o kadar iyi vermiş ki çoğu duyguyu Metehan diye bir binbaşınım varlığından emin gibiyim şuanda Metehan ve Nazenin arasında yavaş yavaş gelişen ilişki ve güçlü bağ ikisinin de belki de yaşı dolayısıyla daha olgun olması beni okurken rahat ve sakin hissettirdi. Metehan 40lı yaşlara gelmiş Nazenin ise 30larında olduğu için belki de gereksiz kıskançlıklar ve iletişim bozuklukları olmadan ne yaşayacaklarsa daha olgun tarafından yaşadılar ilişkilerinde.
2025 13. kitabı
Okunma: 27 Şubat 2025 17:02
Bazı kitaplar vardır, sizi yalnızca bir hikâyenin içine sürüklemekle kalmaz, aynı zamanda size bir his bırakır. Hemdem tam da böyle bir roman. Sayfalar ilerledikçe, sadece olayları değil, karakterlerin ruhlarını da yaşıyor, onların sevinçlerine, acılarına, mücadelelerine ortak oluyorsunuz. İlk olarak, kadın karakterin gücüne hayran kaldım. Onun her zorluk karşısında dimdik duruşu, cesareti ve kendi yolunu çizme kararlılığı, kadınların her şeyi başarabileceğini bir kez daha kanıtlıyor. Güçlü kadın karakterlerin olduğu romanları her zaman sevmişimdir, ama Hemdem bu konuda gerçekten etkileyiciydi. Bu kadın karakter sadece güçlü olduğu için değil, aynı zamanda duygularını bastırmadan, aşka ve dostluğa yer açarak dengeli bir şekilde ilerlediği için daha da gerçekçiydi. Ve elbette, Andaç ve Metehan! Onların sahnelerinde kalbimi bıraktım desem abartmış olmam. İkisinin arasındaki ilişki, karakter derinlikleri ve diyalogları o kadar iyi işlenmişti ki, her satırda daha fazlasını okumak istedim. Zaten kitabın en büyük gücü, karakterler arasındaki ilişkileri samimi, doğal ve duygu dolu bir şekilde anlatmasıydı. Özellikle Tim’in de dâhil olduğu sahneler… O kadar sıcacık ve içtendi ki, bir aile gibi hissettirdiler. Yazarın detaylara gösterdiği özen de takdire şayan. Her olay, her karakter, her duygu büyük bir titizlikle işlenmiş. Okuyucu olarak sadece hikâyeyi değil, atmosferi de yaşıyorsunuz. Betimlemeler ne çok uzun ne de yetersiz, tam kararında. Hikâye akıcı ilerliyor ve sizi içine çekiyor. Ve en büyük soru: İkincisi ne zaman geliyor? Çünkü böylesine güçlü ve güzel bir hikâyeden ayrılmak hiç kolay olmadı. Hemen devamını okumak istiyorum. Eğer ikinci kitap gelirse, şimdiden ona da kalbimi bırakmaya hazırım! Sonuç olarak, Hemdem kesinlikle okunması gereken bir roman. Güçlü
2025 11. kitabı
Okunma: 05 Temmuz 2025 20:39
Merhabalar Size #okudumöneriyorum için #lapisyayınları kitaplarından @aslihanngungorr ün kitabı #hemdem i anlatmak için geldim Hem, birlikte demek dem, nefes demek, can demek, zaman demek. Hemdem ise hemdem olunan kişiyle aynı zamanda yaşamak, aynı nefesi almak, bir can olmak demek. İlk kez bir @aslihanngungorr kitabı okuyorum ve kalemine bayıldım. Ben de Metehan binbaşı ile Nazenin valiye hayran kaldım. Nasıl böyle güçlü bir kadın karakter olabilir dedim her satırında. Özellikle Nazenin Vali ile Metehan Binbaşı’yı ve yaşadıklarını neredeyse soluksuz okudum Kitap öyle bir kilit noktada bitti ki hemen ikinci kitabını merakla okuyacağım. Kalemine sağlık @aslihanngungorr ve bu güzel kitap için teşekkürler LAPİS YAYINLARI
2025 25. kitabı
Okunma: 31 Ocak 2025 21:53
Hemdem ~ Aslıhan Güngör Zeybek . Güçlü bir kadın, Vali Nazenin Tuna ve cesur bir asker, Binbaşı Metehan Kılıçarslan ile beraberiz. Nazenin yeni görev yeri olarak doğuda bir ile, Akdağ’a gidiyor. Zaten orada bu görevi icra etmek yeterince zorken bir de kadın olarak bu daha zordu. Ama o cinsiyetlerin ötesinde milletine ve vatanına bağlılığıyla adımlar atacaktı. Şehre girer girmez daha görev yazısı bile ulaşmadan birilerinin ona suikast düzenlemeye çalışmasıyla beraber yolu Metehan ile kesişiyor. İlk anda ikisi de birbirinin ünvanlarını bilmeden biraz atışıyorlar ve bu sahneden inanılmaz keyif aldım. Görev aşkı ve gücüyle bastığı yeri inleten harika bir kadın karakteri okumak 10/10 değil de ne? Metehan ise bambaşka bir hikaye. Timinin eğlenceli yüzleri, Metehan’ın peşinden düşmeyen eski sevgilisi, Nazenin ile tam anlamıyla tanışmaları derken kitapta aksiyon hiç bitmedi. Birilerinin valiyi hedef alması ve aksiyonla süslü sahneleri soluksuz okudum. Birkaç teorim var tabii ama işin daha karmaşık çıkacağına eminim Nazenin’in toplumsal tabuları yıkarcasına attığı adımlar, cesareti ve görevine saygısı öyle hayranlık duyulasıydı ki böyle insanlara hasret kaldığımı bir kere daha anladım. Beklenmedik anlarda yaptığı çıkışlarla çok gözü kara bir kadındı. Nazenin ve Metehan ile başlayan bu yolculukta ailelerin geçmiş bağları ve timin de dahil olmasıyla benim için kitap bambaşka bir yere taşındı. Metehan ile can kardeş olan Andaç, dost babalar ve büyük sırlarla dolu bu kitapta arkadaşlıktan kardeşliğe, vatan sevgisinden aşka her şey inanılmaz güzeldi. Karşısına çıkan haddini aşan herkese posta koyan Nazenin ile yürüyen karizma diyebileceğim Metehan Binbaşı fena halde kalbimi çaldı. Bir zeybek sahnesi vardı kiii aman aman Kitabın sonu özellikle beni büyük merakta bıraktı. Kim ne
Hemdem I
2026 11. kitabı
Okunma: 17 Mart 2026 00:00
" Ruhu özgür bir kadın, kalbini sevdaya esir eder miydi? Bu esarete gönlüyle gönüllü olur muydu? " Geçmişten gelen her sır bir gün ayağımıza dolanır. Peki bu savaşı alınacak olan küçük sıyrıklarla mı atlatacağız yoksa büyük kesiler alarak gazi olarak mı ayrılacağız o savaştan? Sevdanın da, saygı ve sevginin de ama en büyük olarak yardım ve hoşgörünün sonucunun alındığı bu, kurgu beni benden aldı. Sayılı şiddetle tavsiye ettiğim kitaplar arasında baş sıraları çeken bir kitaptı Hemdem. Bir sürü konu açısınan her şey ele alınmış kitapta. Kadın ve Kadın Hakları en ön planda tutulmuş, haksızlık ve haksızlıkla yapılan işleri nasıl sevgi ve hoşgörüyle yapılacağını göstermişti kitabımız. Hiçbir şekilde haksızlığa gelemeyen bir Vali olan Nazenin Tuna, benim açımdan herkese öncü oldu hikaye boyunca. Yıllardır saklı tutulan ama kendi de tuttuğunu koparan Vali Nazenin, Akdağ iline atanmasıyla hayatındaki çember onu boğmaya başlıyor. Ama bir anda hayatına dahil olan Binbaşı Metehan Kılıçarslan ona yoldaş olarak çembere dahil oluyor. Kurgu muntazam bir şekilde planlanmış ve olay örgüsü ona göre şekillendirilmiş. Herhangi bir kelime açığı ya da mantığa eksik gelen bir yanı yok. Benim bu kitabı bitirmemin ve şiddetle size önermenin nedeni; hem bir sürü konu açısından bilgilendirici bir kurgu olarak dizayn edilmiş. Hem de gerçekten de olay örgüsü olsun, karakterleri olsun, onların hikayeleri olsun merak uyandırıcı derecede sürükleyici. Vali'nin etrafında gittikçe daralan çember, hayatına giren insanlar, kendini koruma alanına alarak kimseye açmaması, aşk, sevda, saygı derken hepsi birbirine hem bağlı hem de bir o kadar da bağlı değil. Ben bu olayı kısa sürede çözdüm. Eğer merak ederseniz; sizi de Hemdem I kitabının satırlarına beklerim. Buraya daha çok şey yazmak isterim
2025 24. kitabı
Vali Nazen ve Binbaşı Metehan’ın kurşunlar arasında başlayan tanışıklığı, giderek çetrefilleşen olaylarla büyük bir mücadelenin içine sürüklenir. Doğu’nun karlı sokaklarında, terör unsurlarının ve düşman tuzaklarının gölgesinde geçen bu savaş, sadece hayatta kalma değil, aynı zamanda bir vatan mücadelesidir. Her adımda gerilim tırmanırken, iki karakterin yolları zorlu seçimler ve tehlikelerle kesişir. Aslıhan Güngör’ün Hemdem kitabı, akıcı ve sürükleyici anlatımıyla beni hemen içine çekti. Yazarın dili sade ama etkileyici, olayların akışı ise tam bir dizi tadında ilerliyor. Cümlelerin dizilimi, karakterlerin diyalogları çok doğal ve akıcıydı. Gereksiz detaylara yer vermeden merak duygusunu sürekli canlı tutması hoşuma gitti. Konusu da oldukça etkileyiciydi. Güçlü kadın karakter görmek beni mutlu etti. Gerilim, macera ve aksiyon dolu sahnelerle hikâye sürekli hareket halindeydi. Aksiyon ve duygusallık dengesi çok iyi kurulmuştu. Karakterlerin didişmeleri, gerilim dolu anlarla birleşince heyecanı hiç düşürmedi. Kitabı bitirdiğimde uzun süre etkisinde kaldım. Hemdem, kesinlikle unutulmaz bir okuma deneyimiydi!
2024 50. kitabı
HEMDEM ‘ Bir ’ / Aslıhan Güngör Merhabalar Bugün çok uzun zaman ellerime almak için beklediğim o serinin ilk kitabıyla geldim Hala ilk günkü gibi konuya hakim olsam da yeniden okumak ve onların hayatına dahil olmak bambaşka bir hisSizlerde askeri kurgu, güçlü kadın karakter ve aksiyonla donatılmış güvene dayalı aşk hikayelerini okumayı seviyorsanız şiddetle tavsiye ediyorum #kitabınkonusu Nazenin Tuna, asker kökenli bir baba ile büyümüş, idealist ve güçlü bir kadındır. Ailesinin isteksiz oluşuna rağmen yeni görevi için uzak bir sınır ili olan Akdağ’a vali olarak atanır. Eski vali bir suikaste kurban gitmiştir ve ilde yolsuzluk kol gezmektedir. Şehre varır varmaz, beklenmedik bir suikast girişimine maruz kalır; tam o sırada orada olan Pençe Timi’nden Binbaşı Metehan Kılıçarslan’ın müdahalesiyle kurtulur. Ardından bölgedeki güvenliği sağlamak, kabile liderleriyle diplomasi yürütmek ve halkın gönlünü fethetmek için birlikte çalışmaya başlarlar. Binbaşı Metehan Kılıçarslan, babasının izinden giden mesleğine aşık bir askerdir. Suskunluğu ve güzel kalbi ile bilinen bir adamdır. Görevden döndüğünde kısa süredir birlikte olduğu kadından ayrılmıştır. Evin eksiklerini almak için dışarı çıktığında ise siyah bir Passat’a ateş edilmesi ile hemen silahını çıkararak olaya müdahil olmuş araçtan çıkan kadına sorduğu soruya alamadığı cevap ile sinirlenerek ters kelepçe yapmaya kalkmıştır. Lakin beklemediği anda suratına atılan kafa ile şok olmuştur. Beraberinde gelen timi ve albay ile birlikte öğrendiği gerçekler yeni bir şok yaşatırken tüm bunlar kaderini yeniden şekillendirecekti. Tehditler, entrikalar, aralarındaki profesyonel iş birliği, zaman içinde derin bir güvene ve “bir can” olmayı vaat eden aşka dönüşür. #kitapyorumum Bu serinin basılmasını o kadar uzun süre bekledim
Roman-Edebiyat