Sen neymişsin be Osman!
2025 11. kitabı
Okunma: 29 Ocak 2025 19:14
Bir yazar nasıl bu kadar iyi yazabilir mantığım almıyor. Okuduğum en en en orijinal üsluba sahip yazarlardan biriydi. Yine kadri kıymeti bilinmeyen, edebiyatımızın bir köşesine itilmiş ve muhtemelen ölümünden sonra değerlenecek yazarlarımızdan biri... Yazar; Osman ismini verdiği eski partnerine iç döküşlerini, ayrılık acısını ve kendi kendini tamir edişini bir nevi mektuplarla aktarıyor bize. Mektup da mektuptu doğrusu! Daha önce Kafa dergisinde yayımlanan bu yazılar, yazarın çizimleriyle bir araya getirilerek kitaplaştırılmış. Uzaktan bakınca basit bir aşk kitabı gibi görünse de daha ilk satırlardan aslında hiç de öyle olmadığını anlıyorsunuz. Yazarın bu derleme için çok emek verdiği belli, aşkı bilimsel verilerin ışığında nasıl analiz ettiğini okursanız ne demek istediğimi daha iyi anlardınız. Her cümlesi aforizma, hayat dersi, ayrılık sonrası eğitimi... Ne desem bu kitap için eksik kalacak biliyorum, sadece "alın ve okuyun". Kendinizden mutlaka bir şeyler bulacaksınız, çünkü herkesin bir Ahmet'i, Mehmet'i, Serkan'ı, Erkan'ı ve Osman'ı var; biliyorum :) "Ben seni kalbimin hafızasıyla hatırlıyorum Osman." syf, 83. İsmi Osman olmasa da hepimizin kalp hafızasıyla unutmak istediği Osmanlar için ağıt niteliğinde. Keyifli okumalar.
Bu Hikâye Senden Uzun OsmanAylin Balboa · İletişim Yayıncılık · 202213,7bin okunma