Puan vermedi·464 syf.····Okunma: 30 Ocak 2025 14:03 Bu kitaba Marcel Proust'un büyülü satırlarını özlediğim bir anda başlamaya karar verdim. Kayıp Zamanın izinde serisini okuyanlar bilirler, insan Proust'un satırlarını zaman zaman çok, zaman zaman az ama hep özler.
Mansieur Proust'a başlayınca bu özlemi gideririm zannettim ve bu nedenle benim için hayal kırıklığı oldu. Çünkü kitabı yazan elbette bir başkası. Anlatılan her ne kadar Proust olsa da onun satırlarını özleyen biri için bence doğru tercih değil .
Kitabın dili gayet akıcı ve sıkılmadan okunuyor. Ben zaten bu tarz metinleri sevdiğim için zorluk yaşamadım. Yalnızca Celeste Albaret'in sıklıkla kendisini övmesi beni rahatsız etti. Evet Proust'u anlatıyor, onun hassas ve titiz yanlarına varana kadar birçok bilgi paylaşıyor ama kendini övdüğü satırlar bence hem gereksiz hem de çok fazlaydı.
Herkese keyifli okumalar dilerim.