···Okunma: 28 Ocak 2025 00:00 Nermin Yıldırım’ın okuduğum ilk kitabı, uzun zamandır okumak için niyetlendiğim ama bekleyen bir kitaptı.
Hemen diğer kitaplarıyla da tanışmak için sabırsızlanıyorum.
Evet şimdi gelelim kitabımıza,
Seher, küçük yaşlarından beri bir o yana bir bu yana savrulmuşum . Türkiye de başka başka illerde hep kendine yuva aramis, hep sevilmis, deger görmüs ama hiç ait olamamis, evi olamamis bir kadin.
Seher Hristiyanlarin Hac Yolu olan Camino de Santiago yolunu yürümeye karar verir. Aslinda bu yolu kaybettigi arkadagi Kader'le yürümeyi planlamistir.
Ona bu yolculukta,arkadagi Ogo eglik edecektir.Bu yolculuga patili bir dost Serbet'te katilir.Yol boyunca hem Seher'in hikayesine,hem de yürürken yaşadıklarına tanıklık ederiz.
Seher aslında hep geçmişi düşünmekte o yüzden yürüdüğü yolda da bir çok “an”ı aslında kaçırır.
Zihninde sürekli geçmişte yaşayarak ilerler yolculuğunda arkadaşı Ogo’nun seslenmesiyle ana döner. Bu yolculuğun sonunda arkadaşı Kader’e kavuşmayı beklerken Seher’i acaba ne bekliyor?
"Ev" romaninda bizi uzun bir yürüyüşe çikararak, kendini evinde hissedemeyenlerin, evinden zorla koparılanların, hiçbir yere sığınamayanların dünyasına ortak ediyor.