2025 6. kitabı
Okunma: 22 Ocak 2025 10:07
AY DÜŞERKEN - NADIA HASHIMI - Arkadya Yayınları’nın kitaplarını okumayı çok seviyorum. Nadia Hashimi’nin de Arkadya’dan çıkan birkaç kitabı var ama ben kendisiyle ilk defa bu kitabında tanıştım. Kalemini çok sevdiğimi, çok akıcı olduğunu ve bu kitabını da çok beğendiğimi söylemek istiyorum. Annesini doğumunda kaybeden Fereiba, babasının yeniden evlenmesiyle eve gelen üvey anne ve sonradan olan üvey kız kardeşlerle yaşamaktadır. Aslında yaşam mücadelesi vermektedir desem daha doğru olur sanırım. Fereiba sabahtan akşama kadar temizlik, yemek, ev işi vs. yapar ve okula bile gönderilmez. Ama o asla pes etmeyen bir karaktere sahip olduğu için ne yapar eder okula geç de olsa başlar. Sonrasında âşık olur ama maalesef işler istediği gibi gitmez. Bu olaylar Afganistan’da geçer ve Afganistan’da Taliban hakimiyeti başlayınca da asıl olaylar başlar. Fereiba ve oğlu Saleem’in ağzından yazılan bu kitabı gerçekten çok sevdim. Ülkesinden kaçmak zorunda kalan insanların yaşam mücadelesini konu edinen bu kitapta, savaş mağduru kişilerin başka ülkelerde yaşadığı şeyler çok etkileyici bir üslupla anlatılmış. Aslında bu kişilerle empati kurulmasını da sağlayan bu kitabın, savaşa farklı bir açıdan bakılması hususunda çok değerli olduğunu düşünüyorum. Ben çok sevdim, beğendim. Okumanızı tavsiye ederim.
2025 Okuma Raporları
Ay DüşerkenNadia Hashimi · Arkadya Yayınları · 2024521 okunma