2025 4. kitabı
Okunma: 31 Ocak 2025 21:50
Kitap, dönemin zengin İngiliz ailelerini anlatan, çokça diyaloglar içeren, başta sıkıcı gelse de ilerledikçe sayfalarında kaybolduğumuz bir eser. Defalarca elime alıp bıraktığım, arada başka kitaplar okuyarak tekrar döndüğüm, alışmak için çaba harcadığım bir kitap. paylaştığım alıntılardan da anlaşılacağı üzere alıştıktan sonra asla kopamadım olayın gidişatından ve iki günde kalınca olan kitabı bitiriverdim Olayın nereye bağlanacağını merak ederek gece geç saatlere kadar okudum. Başta kahramanların çok gereksiz konuşmalarından sıkılsam da sonrasında, yazarımızın keskin zekasının ve karakter oluşturmasındaki becerisinden kaynaklı olduğunu anladım. Duygular gayet yerinde ve yoğun verilmiş, bu da karakterlerin diyaloglarıyla birleşince ortaya gerçeğe çok yakın insanlar meydana getirmiş ve onları belleğimize ve kalbimize daha iyi nakşetmiş. Yazarla ilk defa tanıştım bu kitapla. Olgunlaşmış ve usta bir kalem. Yazma hevesi içinde olanların işine yarayacak notlar alınabilecek bir kitap. Olay örgüsü ancak usta bir kalem tarafından ele alınırsa bu kadar güzel aktarılabilirdi. Daha önce okuduğum yalın olay örgülerinden uzak, daha derin ve dolaylıydı. Yazar, son sayfaya kadar beni bile ikna etmişti baş karakterin yanlış bir seçim yaptığına. İçten içe kızdığım bile oldu. Çok fazla ipucu vermemek için yine incelememi kısa kesmek zorundayım. Yoksa dayanamayıp kalbimdekilerin hepsini anlatacağım. Çünkü kitap bittiğinde karakterlerden ayrılmış olmanın acısını yaşadım. Gerçekten Okumak isteyen olursa çokça tavsiye ederim.
Mansfield ParkJane Austen · Can Yayınları · 20172,635 okunma