Puan vermedi·464 syf.····Okunma: 31 Ocak 2025 21:53 Hemdem ~ Aslıhan Güngör Zeybek
Güçlü bir kadın, Vali Nazenin Tuna ve cesur bir asker, Binbaşı Metehan Kılıçarslan ile beraberiz. Nazenin yeni görev yeri olarak doğuda bir ile, Akdağ’a gidiyor. Zaten orada bu görevi icra etmek yeterince zorken bir de kadın olarak bu daha zordu. Ama o cinsiyetlerin ötesinde milletine ve vatanına bağlılığıyla adımlar atacaktı. Şehre girer girmez daha görev yazısı bile ulaşmadan birilerinin ona suikast düzenlemeye çalışmasıyla beraber yolu Metehan ile kesişiyor. İlk anda ikisi de birbirinin ünvanlarını bilmeden biraz atışıyorlar ve bu sahneden inanılmaz keyif aldım. Görev aşkı ve gücüyle bastığı yeri inleten harika bir kadın karakteri okumak 10/10 değil de ne?
Metehan ise bambaşka bir hikaye. Timinin eğlenceli yüzleri, Metehan’ın peşinden düşmeyen eski sevgilisi, Nazenin ile tam anlamıyla tanışmaları derken kitapta aksiyon hiç bitmedi. Birilerinin valiyi hedef alması ve aksiyonla süslü sahneleri soluksuz okudum. Birkaç teorim var tabii ama işin daha karmaşık çıkacağına eminim
Nazenin’in toplumsal tabuları yıkarcasına attığı adımlar, cesareti ve görevine saygısı öyle hayranlık duyulasıydı ki böyle insanlara hasret kaldığımı bir kere daha anladım. Beklenmedik anlarda yaptığı çıkışlarla çok gözü kara bir kadındı.
Nazenin ve Metehan ile başlayan bu yolculukta ailelerin geçmiş bağları ve timin de dahil olmasıyla benim için kitap bambaşka bir yere taşındı. Metehan ile can kardeş olan Andaç, dost babalar ve büyük sırlarla dolu bu kitapta arkadaşlıktan kardeşliğe, vatan sevgisinden aşka her şey inanılmaz güzeldi. Karşısına çıkan haddini aşan herkese posta koyan Nazenin ile yürüyen karizma diyebileceğim Metehan Binbaşı fena halde kalbimi çaldı. Bir zeybek sahnesi vardı kiii aman aman
Kitabın sonu özellikle beni büyük merakta bıraktı. Kim ne yapıyor bilmiyorum ama çok acil ikinci kitabı bekliyorum. Size de kesinlikle tavsiye ediyorum!
“Sence de muazzam bir görüntü değil mi? Başka ne bu manzaradan güzel olabilir ki?”
“Sen... Sen ondan daha güzelsin. Senin ışığının kaynağı bir yansıma değil. Senin ışığın yüreğinden geliyor.”