···Okunma: 31 Ocak 2025 20:27 Öncelikle insan psikolojisi, sosyoloji ,felsefe alanları ile ilgili iseniz mutlaka bu kitabı okumalısınız. Kitapta statu endişesinin nedenleri ve çözüm önerileri 5 başlık şeklinde sunuluyor.
Günlük hayatta genelde iş alımlarında kullandığımız" statü" kelimesinin bireydeki değerinin örneklerle sunuyor.Statu yani değer görmek eş anlamli gibi gözükse de bunun tarihler boyunca yanlış olduğunu bir çok örneklerle anlatıyor #y:1827yazar.
Psikolojik bir durum varsa elbette sevgi ve güven kelimeleri olmadan olmaz bir de sosyoloji işin içine girince toplum kabaca zamanında sözü geçenlerin nelere değer verdikleri gibi bir çok tarihsel örneklerin yer alması merak içinde okumayı sağladı.Cözümler kısmı beni çok tatmin etmesede özellikle felsefi/sanat kısmındaki önerilerin hiçbir zaman güncelligi gitmeyecek tarzda verilmiş.Politika kısmında verilen tarihsel kesitler ise Hayli düşündürücüydu.
Düşünmeyi,bağ kurmayı ve yeni kelimeler öğrenmeyi sağladığı için kütüphanede yer alması gereken bir kitap .