2025 11. kitabı
Paul Auster – Baumgartner Kitap İncelemesi Yazardan daha önce Cam Kent serisini okumuştum çok sevmiştim.Çok farklı bir üslubu var yazarın.Farklı anlatım tarzına ilk başta adapte olmak zor geliyor ama alışınca içinden çıkmak istemiyorsunuz.Baumgartner kendisinin son eseri biliyorsunuz yakın zamanda kendisini kaybettik.Bu eseri bir veda kitabı.Tam yazarımıza yakışan bir veda olmuş. Paul Auster’ın “Baumgartner” adlı eserine dair ilk izlenimlerim, insanın içsel yolculuklarına dair derin ve sarsıcı bir keşif. Kitap, sıradan bir adamın sıradan olmayan hayatını ve bu hayatın dönüm noktalarını sorguluyor. Baumgartner, bir adamın yaşadığı içsel boşluğu ve bununla başa çıkma çabalarını konu alırken, kimlik, yalnızlık ve insan ruhunun karanlık tarafları üzerine düşündürüyor. Auster, karakterinin gözünden hayatı anlatırken, okuru da bu karanlık labirentte yolculuğa çıkarıyor. Baumgartner’in bugünü ile başlayıp çocukluğuna kadar olanı süreci ailesini,eşini ve onların hayat mücadelesini okuyoruz.Bir yandan da hayata tutunmaya çalışan 70 yaşındaki bir adamı takip ediyoruz. Kitap, Auster’ın özlü anlatım tarzı, detaylı karakter analizleri ve insan ruhunun karanlık yönlerine dair derin bakış açılarıyla etkileyici bir okuma sunuyor. İçsel hesaplaşmalar, kayıplar ve yeniden doğuş arayışında olan herkes için bir tür ayna görevi görebilir. kübra Baumgartner Paul Auster
BaumgartnerPaul Auster · Can Yayınları · 2023570 okunma