Puan vermedi·479 syf.····Okunma: 01 Şubat 2025 19:56 bazı kitapları birden fazla okumak aşırı keyif veriyor. bu da onlardan biri. ilk kez 2 sene önce okumuştum, aradan çok da uzunca bir zaman geçmedi ama ben sırf tekrardan okuma alışkanlığını geri kazanayım diye bu sene yine okumak istedim. iyi ki de öyle yapmışım.
kitapta birbiriyle hiç alakası olmayan bir sürü karakter var ve nasıl oluyor bilmiyorum, kurmacanın gücü ve yazarın kaleminin kuvvetiyle, bunlar bir şekilde çok güzel denk geliyorlar ve kafamızda hiç soru işareti kalmıyor.
kah güldüm, kah ağladım, epeydir bir kitap okurken gözümden yaş gelmemişti. bu bana o güzel insani duygularımı yeniden hatırlattı. sırf bunun için bile saygı duyacağım bu esere.
bu kitap ne anlatıyor tanımlamak zor, `ihsan oktay anar`ın kapak arkasındaki yazıları gibi "okuyanın okumayana kolaylıkla anlatamayacağı kitaplardan" biri gibi bir eser. bu kitap bize güzel insan olmanın ne demek olduğunu hatırlatıyor. arada bir hatırlamak namına okuru hep bol olur umarım.