Kasım 2023
Mart 2013
İletişim Yayınevi

2023 19. kitabı
Okunma: 27 Temmuz 2023 00:00
Bu kitap hakkında destan yazsam az gelir, nereden başlasam anlatmaya bilemiyordum da🫨 Kitabin ilk bölümü simdiye kadar okuduğum kitaplar arasında en iyi ilk bölüme sahip olan bir kitapti. Sonraki 4
KünSezgin Kaymaz · İletişim Yayınevi · 20231,726 okunma
Lütfen kitabı bitirdikten sonra incelemeyi okuyunuz.
·479 syf.·
2023 2. kitabı
Kün yani Arapça dilinde ‘Ol!’ kitabın içeriğini çok manidar yansıtan bir kitap adı olsa gerek. Sezgin Kaymaz bu romanında Ömer adında küçük bir çocuğun etrafında gelişen olayları okuyucuya din, aile,
2017 25. kitabı
Öncelikle bu güzel eseri okumama vesile olan Serpil KAVAK Hocama sonsuz teşekkür ve şükranlarımı sunarak başlamak istiyorum. Rüyaların gerçeğe dönüşme aşamasında, hayata dair bir melodrama şahitlik ediyorsunuz. Kâh gülüyor, kâh gözleriniz dolu, dolu oluyor. Yazım dilinde Konya şivesinin tercih edilmesi daha bir farklı kılmış romanı, yazarımız böylece okuma esnasında akıcılığı sağlamış. Her ne kadar zaman, zaman küfürler yer alsa da romanda yöresel şiveyle aralarda kaybolup gidiyor. Sevgisizliğin ve dayağın insan hayatına etkisi ile bir taraftan da karşılığında merhametin ve sevginin her şeyi nasıl değiştirebileceği anlatılmış. Açgözlü Hacı Naci Kalaycı’ nın mezarlığı bile ranta çevirme planları tutmayınca iğrenç tezgâhlarını, mezarlarından edilen ölülerin şaşkınlık ve çaresizliklerine hayretler içerisinde okuyorsunuz. Her geçen gün yeşilliğin biraz daha hoyratça ve acımasızca beton yığını haline getirildiği ülkemizde, korkuyorum bu Hacı Naci Kalaycı gibi alçaklar türerse maazallah gömülecek mezar yeri de bulamayız artık. Kahramanımız Çeto da sadakati, Ömer ile sevgiyi, şerefsiz Şeref ile sevgisizliği ve kabalığı, Hüdai Efendi, Muzaffer Hoca ve Menderes Komiserle vefayı hatırlıyoruz, düzenbaz Aşut’ un ezan sesini sanki hisseder iken cami bahçesindeki fuar alanına döndürdüğü tezgâhından alış veriş yapıyorsunuz. Sizleri unuttuk sanmayın, Hacı Naci Kalaycı, yeğeni Samet, uşaklık yapan Behnan ve Tahir sizleri de alçaklıklarınızla hatırlayacağız yumruklarımız sıkılı. Yazım diliyle fark yaratan, akıcı ve güzel bir roman olduğunu düşünüyorum iyi okumalar değerli kitap dostları…
Ne Okudum Ben.
2026 32. kitabı
Okunma: 06 Mayıs 2026 22:25
Nasıl yazmalıyım, nasıl ifade edebilirim bilemiyorum.
Sezgin Kaymaz
Sezgin Kaymaz
in Sevinç Kuşları serisini sevdiğim için bir kitabını daha okumak istedim. İyiki istemişim. Bu kadar sayfada bir insan bu kadar konuyu nasıl anlatabilir. Tamamen memleketimden insan manzaraları desem yeridir. Okumak isteyenler için kitap hakkında fazla spoiler vermek istemiyorum ama bir çocuk üzerinden eski, kendi çocuğunu hiç sevmeyen bir aile, kendisinin olmayan çocuğunu çok seven bir insan, ateist ama muhteşem bir insanın, cami imamı ile anlaşması, din üzerinden geçim sağlayanlar, kanun ve görev etiği ile doğru olduğuna inandığı duyguları arasında kalan polis.... Bütün bunların eski Konya da ve Ankara Mamak da geçen hikayesi. Muhteşem bir şive kullanımı.... Fantastik öğelerle muhteşem bir birleşim. Okumak isteyenlere kesinlikle tavsiye edeceğim bir kitap.
Kün
2023 24. kitabı
Okunma: 01 Haziran 2023 08:58
Kün, Sezgin Kaymaz’ın İletişim Yayınları’ndan çıkan Tanıl Bora’nın editörlüğünü yaptığı, kapak fotoğrafının Sarp Soysal’a ait olduğu muazzam bir kitap. Zaten bir eserin içinde Tanıl Bora varsa gönül
2022 33. kitabı
Arapçada “ol”, halk dilinde “elalem”, eski türkçede “güneş” anlamındadır “KÜN”. . Bu yazardan okuduğum ilk kitap. Yorumlara bakınca diğer kitaplarının çok daha fazla beğenildiğini gördüm. Hatta bazı
2024 10. kitabı
Okunma: 19 Şubat 2024 21:49
Sezgin Kaymaz’ın ilginç bir yazarlık serüveni var. Gittiği okulları yarım bırakan, spor alanında çeşitli dallarda çalışarak hayatını sürdüren şu anda yazarlık üzerine yoğunlaşan biri. KÜN
2023 81. kitabı
Rüyaların gerçeğe dönüşme aşamasında, hayata dair bir melodrama şahitlik ediyorsunuz. Kâh gülüyor, kâh gözleriniz dolu, dolu oluyor. Her ne kadar zaman, zaman küfürler yer alsa da romanda yöresel şiveyle aralarda kaybolup gidiyor. Sevgisizliğin ve dayağın insan hayatına etkisi ile bir taraftan da karşılığında merhametin ve sevginin her şeyi nasıl değiştirebileceği anlatılmış. Açgözlü Hacı Naci Kalaycı’ nın mezarlığı bile ranta çevirme planları tutmayınca iğrenç tezgâhlarını, mezarlarından edilen ölülerin şaşkınlık ve çaresizliklerine hayretler içerisinde okuyorsunuz. Diğer yanda Konya'da ailesinin gazabına uğramış bir küçük Ömer (Anne-Babalık kavramının sadece Biyolojik olarak olmadığını) ve ona sahip çıkan Hüdai Ağa'nın hikayelerine ayrı ayrı bayıldım. Yer yer inanç ve inançsızlık üzerine Konya'da vukuu bulan iç titreten Aşut'un ezan okumaları ve verilen tepkiler. Kitap tek bir karakteri anlatmak yerine, birden fazla karakteri, mekanı, olay örgüsünü ayrı ayrı anlatıp sonunda muhteşem bir şekilde, bir araya getirip sonuçlandırıyor. Böylece kitabın sonunda tek bir son okumuyorsunuz. Bu durum her karakterin sonunu ayrı ayrı birden çok kitabın sonunu okuyormuş gibi zevk alarak bitirmenize sebep oluyor. Keyifli Okumalar .
2026 72. kitabı
Okunma: 18 Mayıs 2026 21:46
Kitabın giriş cümlesi ve giriş bölümü aslında kitap boyunca bir hikayeden bir romandan çok insan fıtratı, ölüm, varoluş, din ve cinsiyet üzerine bir çok noktaya adım atacağımızı gösteriyor. Öncelikle kitaba adapte olmanız bi 50-100 sayfa kadar sürecek ilk başlarda kopuk kopuk anlatılan tüm karakterler, olaylar vs. hepsi bir yerde birleşmeye başlayacak. Sezgin Kaymaz, cidden çok enteresan bir dil yoğurmuş kitap boyunca. Sınırları iyice zorlamış anlayacağınız. Hem metafiziksel hem yöresel ağzı çok güzel harmanlamış. Bence bu yönü kitabın en güçlü tarafı. Böyle bir dil harmonisi içinde kitap gayette akıp gidiyor. Genel olarak kitap, sadece olay örgüsü ile değil dil ve anlatım biçimi ile oldukça öne çıkan bir kitap. Zaman zaman zorlayan bir yapısı olsa da bu okuyucu da daha kalıcı bir anlam bütünlüğü sağlıyor(bence). Son olarak ise yazarın kendine özgü üslubu, ara ara argo tabirler ile şiirselliğini bir araya getirmesi ve ölüm temasını mizahlaştırabilmesi ama bu mizah içinde kaybolmadan aynı zamanda bizi sarsan bir biçimde işlemesi bence hem yazarı hem de kitabı Türk edebiyatında önemli bir noktaya taşıyor. Okuyacak herkese keyifli okumalar :)
Hüdai Ağa ! Hooooooop !
2025 8. kitabı
Okunma: 09 Mayıs 2025 20:17
Sezgin Kaymaz’ın okuduğum ilk kitabıydı. Bir dil ancak bu kadar akıcı ve güzel kullanılabilir. Yöresel şiveleri kullanmasına rağmen hiç mi sıkılmaz, hiç mi tıkanmadan okur insan. Çoğu sayfada kahkahalarımı tutamadım, sonunda da garip bir şekilde ölümün bir çocuk için ( Ömer ) en doğru sonucu olduğuna karar verdim. Ömer, Çeto, Hüdai Ağa, Menderes Komiser, Muzaffer Hoca hepsine ayrı ayrı hayran kaldım.Sesli kitap ile tanıştığım ilk eser oldu.Okurken aldığım keyifi alamam derken hayatıma yeni bir heyecan getirmenin mutluluğu icindeyim:)
1000k

Sezgin KaymazYazar · 17 kitap
Sinop (Erfelek) doğumluyum. 5 yaşıma kadar orada kaldım, babam bizi terk ettikten sonra 5 kardeş, bir de anne Konya'ya taşındık. İlkokulu ve Koleji (O zamanlar Maarif Kolejiydi) Konya'da bitirdim. 1980'de Hukuk okumak için Ankara'ya geldim. Sporla ilişkim okulla olan ilişkime ağır bastığı için üçüncü senemde Hukuk Fakültesinden ayrılıp Hacettepe İngiliz Dil Bilimine geçtim. Son sınıfa kadar okulun en başarılı öğrencilerinden biri olmayı bile becerdim. Son sınıfa dönemlik kaydımı yaptırmaya gittiğim gün Türkçe dersini alttan almam gerektiğini, çünkü çaktığımı söylediler. Ben de sinirlenip son sınıftan terk ettim. O arada öğrenci affı çıktı. 10 sene önce sıkılıp bıraktığım Hukuk Fakültesinin 10 sene önce yüzüne bile bakmadığım derslerine üç ay çalışarak hepsini verdim ve afla geri dönüp yeniden Hukuk öğrencisi oldum. Bir süre sonra sınıf arkadaşlarım işi abartıp bana "Amca" demeye başladıkları için tekrar sıkıldım ve tekrar bırakıp İngiliz Dil Bilimine döndüm. Çok şükür diplomamı aldım.  Spora cirit ve çekiç atarak başladım, daha sonra hentbolü seçip 31 sene boyunca antrenörlük yaptım. Araya sıkıştırdığım spor değil okul oldu her zaman. Bu süreçte Kulüp takımlarının yanı sıra Millî Takımları da çalıştırdım.  1990 senesinde günlük uyku ihtiyacımın 1-2 saati geçmediğini, hâttâ 3 saat uyuduğum zaman ertesi gün akşama kadar baş ağrısı çektiğimi fark ediverdim. Geceleri okumaktan sıkılınca da yazmaya başladım. Çok sevdiğim bir arkadaşım taslaklardan birini İletişim'e sızdırınca da Can KOZANOĞLU bana "yazar" dedi. O günden sonra spor dahil diğer bütün işler "araya sıkıştırılan" işler oldu. Yazmanın bu kadar hoşuma gideceğini bilseydim 31 sene top peşinde koşmazdım. Gerçi şu anda Voleybol Federasyonunda top kovalamaya devam ediyorum ama gecelerin bana kalan birkaç saatlik kısmı var. Orada yazmaya çalışıyorum.