Puan vermedi·252 syf.····Okunma: 03 Şubat 2025 00:06 Kitaba ilk başladığımda bana sıradan ve sıkıcı geldi.İlerledikce ve rüya olarak değerlendirdiğim kurgunun başlamasıyla kitap sarmaya başladı.Bundan 12bin yıl öncesinin aşk, inanç, yaşam ve savaşın evrilme tahminine yolculuk ettim.
Kitap kahramanlarımızdan Sarıca avcı-toplayıcılıktan tarıma geçenlerin toplumdaki dayanışma,iş bölümü ve adalet duygularına şahitlik eder ve şaşırır
Sonrasında kitap kahramanlarımızdan Tırnak'la beraber ilk yalan,ilk çıkar ve güç sarhoşluğuyla beraber adalet kavramının yitirildiğini ve inancın gücün maşası olarak kullanımı gördüm.Tırnak özelinde güç ve korkunun toplumsal kontrol mekanizması olarak kullanıldığını ve günümüzde de devam etmesi gücün evrensel olduğunu ve sürekliliğinin olduğunu gösteriyor.
Olumsuz tarafı olarak kitabın başında bahsettiği delikanlı ve eşinin kitabın başında bırakılması biraz havada kaldı