2025 7. kitabı
Okunma: 22 Ocak 2025 22:26
Kirke Güneş Tanrısı Helios'un kızı. Annesi , babası ,kardeşleri tarafından farklı göründüğü için sevilmeyen bir çocukluk yaşamış. Zeus'a başkaldıran bir kadın olmuş daha sonra.Kirke'nin yaşamını kendi ağzından dinliyoruz okurken. Dili gayet akıcı, güzel betimlemeleri ile dolu dolu bir metin okuduğum için mutluyum. Kitabın arka kapak yazısında "Öyleyse çocuğum, başka bir dünya yap. "yazısı kitabı kendine çeken bir büyü oldu benim için. Kirke bir çok acıya katlanıyor,düşmüyor aksine dimdik bir hayat mücadelesi veriyor. Aşık oluyor. Sevdikleri için yaptığı bir çok şey var. Odysseus 'tan bir oğlu oluyor. Kehanet gerçekleşmesin diye oğlunu saklıyor. Adaya kimse gelmesin diye büyü yapıyor. Oğlu büyüdüğünde arayış içine giriyor. Bu efsaneyi daha fazla anlatmayayim siz en iyisi okuyun.Ben Kirke'yi sevdim. Dimdik ayakta yalnız bir kadın olduğu için sevdim. Ölümsüz olsa da ölümlüleri sevmesini sevdim.İyi yürekli olmasını,dik duruşunu sevdim.Sonsuz yaşamak değil de dolu dolu yaşayıp, iyi anılar, iyi şeyler bırakmak işte ölümsüzlük budur.Umarim biz faniler bu sırra erişebilir, başarabiliriz.
Ben, KirkeMadeline Miller · İthaki Yayınları · 202444,2bin okunma