2025 4. kitabı
Okunma: 01 Şubat 2025 22:11
#kuyrukluyıldızaltındaizdivaç Halley kuyrukluyıldızı tüm hızıyla dünyaya yaklaşmakta ve yaşamı kökten sona erdirmek üzeredir. Korku dolu ve endişeli olan mahalle halkı ne yapacağını bilemez. Bu sırada kendini çağının ilerisinde bir bilgin olarak nitelendiren İrfan Galip yani kitabımızın baş kahramanı, bu cahil gördüğü mahalleliyi bilhassa kadınları hem eğitmek hem de kendince onlarla eğlenmek ister. Bir mecmuada yazarlık icra eden İrfan Galip yazılarında kadınlara karşı kinli ve onları küçük görme eğilimindedir. Halley kuyruklumuza istinaden verdiği konferanslardan sonra gizemli bir kadından mektuplar almaya başlar. Mektupları yazan genç kadının, kafasında kurduğu kadın algısından çok farklı, çağının ötesinde donanımlı bir kadın olduğunu farkeder ve kendisine bir anda aşık oluverir. Kitabın; dönemin İstanbul yaşamını böyle samimi şekilde betimlemesi ve eğlenceli olay örgüsü ile anlatımı okumayı çok keyifli bir hale getiriyor. Bahsedilen Halley kuyrukluyıldızı 1910 yılında görülmüş, 1986 yılında yine dünyamızın yanından süzülmüş ve 2061 de tekrar görülmesi bekleniyormuş, bence Halley bizim ona hayretle bakıyor oluşumuzdan daha hayretle bakıyordur dünyamıza
Kuyrukluyıldız Altında Bir İzdivaçHüseyin Rahmi Gürpınar · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202525,6bin okunma