Kitap zaten uzun zamandır okuma listemde. Büyük bir beklenti ile başladım ve benim beklentimi karşıladı.
Ataerkil bir toplumda yaşanıyor olaylar yani çok yabancı değiliz. Dünya istila altında ve bu istilacı varlıklar ile savaşan bir sistem var fakat bu sistem tek başına çalışmıyor bunun için iki kişi gerekiyor ve bu iki kişinin biri kadın diğeri erkek olmalıdır ki denge sağlansın. ( her yerde kadına muhtaçlık devam:))
Savas sonucunda pilotlardan birisi ölür ve bu ölümler hep kadınlar olur, sinirim bozuldu burda neyse ki asıl karakterimiz giriyor burda devreye.
Ablasının intikamı için Zetian geliyor ve değim yerinde ise ortalığı kasıp kavuruyor ve ortaya Demir Dul olarak nam salıyor.
Ben baştan sona o kadar beğendim ki kitabı. Yazım dili, karakterlerin evrilmesi o intikam duygusu uffff ilgime kadar hissettim çok çok iyiydi.
Konusuna bakarak macera gibi gelse de dili epik bir kitap, ben bu alanda okuma yapmayı çok sevdiğim için aşırı sevmiş bile olabilirim.
Bir iki yerde biraz rahatsiz olduğum konular vardı ama bunları göz ardı edince merak ile okuyacaksınız diyebilirim. Acilen ikinci kitaba ihtiyacım var.