Aynalı Ejder ve Meftunları
2025 1. kitabı
(Yazdıklarımda kitaba dair sürpriz kaçıran kısımlar olduğu için baştan uyarayım) **Efenim kitabın konusu bir madalyonla başlıyor. Osmanlı döneminde yaşayan bir soylu, bir hırsız ve bir cellat tesadüf sonucu "Ejderhalı bir madalyon sayesinde" yolları kesişiyor. Bahsi geçen hırsız; soylu adamın boynunda gördüğü Ejderhalı madalyona meftun olup onu çalmaya çalışınca, hırsızlık yaptığı için öldürülür. Öldüren ise bir cellattır. Cellat, nihayetinde madalyonun sahibi olur. ***Madalyondan sonra bir türlü rahat uyuyamayan cellat, bu madalyonun ne ifade ettiğini öğrenmek için yanıp tutuşur. O dönemlerde antika ve kıymetli eşyalardan anlayan yaşlı bir Ermeni adam var. Cellat, Ermeni adama danışmaya gittiğinde ona madalyonu gösterir. Ermeni adam, madalyonun aslında Aynalı Ejder adında bir Tarikatı simgelediğini ve bu tarikat için görüp duyduklarını anlatır. Anlattıklarıyla yetinmeyeceğini bilen adam, celladı Aynalı Tarikatında önemli bir isimle tanıştırır. Gel zaman git zaman cellat, Aynalı Ejder Tarikatını öğrenir ve bu tarikata girmeye karar verir. **Tarikatın belli seviyeleri var. Son seviyesi aynalı bir oda olarak bahsediliyor. Aynalı oda ve felsefesi kitapta çok güzel anlatıldığı için detaylı yazmak istemiyorum. Velhasıl bu odaya giren kişi, odadan çıktıktan sonra gözüne mil çekilerek kör edilir. Kör olduktan sonra artık dünyaya farklı bir şekilde yaklaşır. Bunun tarikatta son seviye olması boşa değil dedirtiyor. **Gelelim diğer kişilere. Şimdi kitap hep geçmişteki kişilerden bahsetmiyor. Aslına bakarsanız geçmiş, bugün ve gelecek arasında bir köprü kurarak bize birşeyler anlatmaya çalışılmış. Bugün ve gelecek kurgusu ise deli bir ressam, öldürülmüş bir yazar ve yazarın katillerini yakalamak için uğraşan bir dedektifin etrafından geçiyor. Aynalı Ejder tarikatının köklerine inerek bir serüvene çıkmak isteyenler için ideal. Okudum ve sevdim, farklı bir bakış için tavsiye ederim.
Fevkalbeşer Sair Bey ve SuskunluğuÖmer İzgeç · İthaki Yayınları · 202385 okunma