···Okunma: 03 Şubat 2025 18:50 Uzun zamandır kitaplığımda duran sürekli alıp tekrar yerine koyduğum bir kitaptı. Josef K. Doğum günününün sabahında pansiyonunda kim olduğunu bilmediği kişiler tarafından önce tutuklu olduğunu sonrasında ise normal hayatına devam edebileceğini fakat davasının sürdürüleceğini öğrenir. Bundan sonra suçsuz olduğunu bildiği halde davanın içeriğini araştırmaya başlar. Bu yolculukta hakkında açılmış davanın araştırmasını yaparken dönemin adalet ve hukuk sistemini gözlemlemiş oluyor. Yolculuğu boyunca okuyucuyu sıklıkla kendisiyle birlikte derin düşüncelere itmekte. Josef K. olayları sorgularken ona eşlik etmekten kendinizi geri tutamıyorsunuz. Dikkatli okunması gereken bir kitap. Çoğu bölümde yan kahramanların sözleri ve eylemleri beni sinir etti. Ben Josef olsam bu kadar sabırlı olamazdım açıkçası. Kasvetli bir ortam var kitapta. İmgeleme yaparken ben gerildim. Kitaptan çıkarılacak dersler elbette var. Her okuyucu kendine bir pay çıkaracaktır. Çünkü günümüz "Adalet" Sistemine bakınca içimizden bir şeyler bu kitapta da var ne yazıkkı :).