Merve

@Meyv
2025 17. kitabı
Okunma: 03 Şubat 2025 20:37
Alfred Adler’in İnsan Tabiatını Tanıma adlı eseri, birey psikolojisi çerçevesinde insan davranışlarını anlamaya yönelik bir çalışmadır. Kitap, Adler’in Viyana Halk Enstitüsü’nde bir yıl boyunca verdiği konferansların derlenmesinden oluşmaktadır. Adler, Freud’un psikanalizinden ayrılarak geliştirdiği bireysel psikoloji kuramını bu eserde sade ve anlaşılır bir dille anlatır. İnsan doğasının yalnızca bireysel güdülerle değil, toplumsal ilişkilerle de şekillendiğini vurgular. Ayrıca çocukluk deneyimlerinin karakter oluşumu üzerindeki etkisini ele alır. Ancak benim için bilgilendirici bir okuma olmadı. Kitap, olayları geniş bir çerçevede ele alıyor ancak konular üzerine derinleşmiyor. Bu nedenle bana yeni bir bakış açısı sunmadı. İnsan Tabiatını Tanıma, benim gibi zaten psikoloji alanının içinde olan okurlardan ziyade, psikolojiye ilgi duyan ve temel düzeyde bilgi edinmek isteyen okuyucular için daha uygun, kolay okunabilir bir eser.
İnsan Tabiatını TanımaAlfred Adler · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 20247,7bin okunma