2025 4. kitabı
Okunma: 03 Şubat 2025 20:34
Napoli Romanları serisinin başından beri acaba yazar tüm bu olayları nereye bağlayacak, tüm bu yaşananları, karakterleri ne zamana kadar tanımaya devam edeceğiz çok merak ediyordum. Serideki tüm kitaplar son derece akıcı olduğu için kısa sürede merakımı gidermiş oldum. Serinin son kitabında neredeyse tüm taşlar yerine oturuyor, tanıdığınız karakterlerin hemen hepsi hayatlarının sonunu, yaşarken gerçekleştirdikleri eylemlere yakışır bir şekilde yaşadılar. Sona yaklaştıkça sevmediğim karakterlere bile zaman zaman üzüldüğümü itiraf edebilirim. Eserin gerçek yaşamdan esinlenerek yazıldığını da düşününce biraz daha fazla etkileniyor insan. Ana karakter Lila ve Lenü arasında her zaman Lila'dan tarafta oldum ancak en son sahnelerde Lila'nın çaresizliği, yalnızlığı beni oldukça etkiledi. Kazkafanın Kitabı'nı yorumlarken bu eserden sıklıkla sözedilmişti, kitabın sonuna geldiğimde gerçekten çok fazla benzer özelliklere sahip olduklarını düşünüyorum. İnsanın birçok duyguyu sorgulamasına zemin hazırlayan, son derece etkileyici bir hikaye. Bana kalırsa tam da her okurun sevebileceği tarzda. Herkese keyifli okumalar dilerim.
1000k
Kayıp Kızın HikayesiElena Ferrante · Everest Yayınları · 20251,425 okunma