···Okunma: 03 Şubat 2025 22:06 "Akademide ki hocamız, aynen şöyle demişti: Şayet bir dosyada çok bilinmeyenli bir denklem varsa, bilin ki dosyanın özünde kumpas vardır. Bu dosya, baştan ayağa çok bilinmeyenli denklemlerle dolu! Özünde kumpas olduğu kesin!" #alinti
Gotik ve paranormal edebiyatın polisiye ile harmanlandığı ilk satırlar itibariyle kurgunun içine dahil olduğumuz bir kitap #Birdunyaikialem.
Normal şartlarda polisiye film izlemeyi çok seven ben, iş cinler ve ruhlar üzerinden ilerleyen, gotik - korku filmlerine gelince; gözümü mü kapatayım, kulağımı mı tıkayayım, televizyonu mu yoksa kendimi mi camdan atayım şaşkınlığı ve caresizligiyle geçmeye başlayınca, kalbimin gümbürtüsüne dayanamayıp artık izlemekten vazgeçmiştim. Kitabı okuyunca farkettim ki beni bu kadar geren anlatılan konu değil, kullanılan ses ve görüntü efektleriymis.
İyiyle kötünün, ateşle toprağın, insanla kötü ruhların mücadelesinin dünya döndükçe devam edeceği üzerine kurgulanmış, akıcı üslubuyla sayfaları merakla çevirdiğim bir kitap oldu #saliha
Bir tarafta ateist Saliha bir tarafta Vaiz Salih bir tarafta vahşice işlenen cinayetler. Yeri geldiğinde, aklıyla mantığıyla bildigiyle çelişen insanların karanlıktan aydınlığa çıkmak, işlenen cinayetlerin katilini yakalayabilmek için verdikleri mücadele, dini öğelerle birleştirilip okura düşündüren ama keyif veren bir okuma sunmuş. Mescidi Aksa ve zulümlere ilgili satırlar her şeyden çok dokundu.
Bazı satırlarda ürpersem de, yazarın farklı ve akıcı anlatımı sayesinde beğenerek okuduğum kitaplardan oldu. Bu tarz kitapları seven okurlar inceleyebilir.
#reklamdegilokudugumkitap #paranayayinlari #mehmetyildiz