İNSANIN ANLAM ARAYIŞI
Günümüz insanının içinde bulunduğu duygu durumlarında (öfke/saldırganlık /kavgacılık...) hayatın anlamını kaybetmek ya da bulamamak var.
Kitap, iki bölümden oluşuyor.
1-Yazarın Autswich kampında yaşadığı duygu durumu/
2-Logoterapiyi savunan bir psikiyatr olarak durumlara bu perspektiften bakarak ortaya koyduğu düşünceleri
#Bir de
Üçüncü bölüm gibi görünse de ikinci bölümdeki düşüncelerini özetleyen, yineleyen ve Yazarın 1983'te yaptığı bir konuşmanın 1984'te eklendiği bölüm.
*Birinci bölümde 2.Dünya Savaşı sırasında, bizzat Yazarın da içinde bulunduğu Toplama Kampı deneyimleri yer alıyor ancak bunlar, her zaman okuduğumuz, bildiğimiz, izlediğimiz dehşet görüntüleri içermiyor. Olayların çoğu büyük ve ünlü kamplarda değil, küçük kamplarda yaşanan, bilinmeyen ve kaydı tutulmayan kurbanlar ordusunun feda ettiklerini, yaşadıklarını, bölümlerini anlatıyor.
*İkinci bölümde Toplama Kampı deneyimlerinden süzülen dersler özetleniyor, ilk bölümdekilerin geçerliği kanıtlanıyor. Bu nedenle otobiyografik ögeler içerdiği söylenebilir ve kuramsal olarak adlandırılabilir. Victor E. Frankl'şn deyişiyle "Her iki bölüm, birbirinin inandırıcılığı artırır."
*Kitaba 1984'te "Trajik İyimserlik Lehine" başlığıyla eklenen bölüm, yazarın 1983'teki Dünya 3. Logoterapi Kongresi'nde ele aldığı teorik bilgileri içerir.
Son söz:
Elimizi tutmasak kitaptaki her satırın altını çizebilir, yanına notlar alabilirdik.