2025 4. kitabı
Okunma: 04 Şubat 2025 09:21
Merhaba kitap dostlarım Yeni bir kitapla daha karşınızdayım Yazarı daha önce okumamıştım. Benim için güzel bir deneyim oldu. "Sert adam, kırılgan kadın" teması daha önce birçok kez işlenmiş bir konu  olduğu için   hikaye'nin sonu  tahmin edilebilirdi. Yazar, karakterlerinin hislerini en ince ayrıntılarına kadar yansıtma konusunda oldukça başarılı. Özellikle aşk, özlem ve kayıp temaları işlenmiş. Ancak tam da bu noktada, duygusal yoğunluğun zaman zaman aşırıya kaçtığını söyleyebilirim. Bazı sahnelerde olaylar o kadar yoğun ve dramatik işleniyor ki, okuyucu üzerinde beklenen etkiyi yaratmaktan çok, duygusal bir yorgunluk hissi uyandırabiliyor. Karakterlerin sürekli iç hesaplaşmaları içinde olması ve benzer şekillerde  tekrar tekrar vurgulanması, hikâyenin akıcılığını bozuyor  , Özellikle olay örgüsünü ilerletmeyen uzun iç monologlar ve duygu yoğunluğu yüksek sahneler, bir noktadan sonra konudan uzaklaştırıyor. Okurken sonlara doğru ben  baya bir sıkıldım. Daha çok aksiyon olsaydı  güzel olacaktı.  Klasik bir konu olsada okuması kolay bir kitap . Türün  okuyucuları için kesinlikle tavsiye edilir. Konusuna gelince ;Aykut, yetimhanede büyümüş, yeraltı dünyasında kendini ve kardeşlerini korumaya çalışan, sert ve gözü kara bir adamdır. Eylem ise kimsesiz, hayatta tek başına ayakta durmaya çalışan ve dans etmekten başka bir arzusu olmayan genç bir kadındır. Hayatları beklenmedik bir şekilde kesişir ve aralarında derin bir bağ oluşur. Bu ilişki, Aykut'un sertliğini yumuşatırken, Eylem'e de umut ve güç verir. Ancak, farklı dünyalardan gelen bu iki insanın birlikte olup olamayacağı sorusu kitapta.
Son DansFunda Kınalı ·  Müptela Yayınları · 202071 okunma