Haziran 2020
 Müptela Yayınları

2022 66. kitabı
Selam Canımlar Artık romantik kitapları o kadar benimsedim ki hepsini beğenmem imkansız hale geldi. Bu kitabı çok sevdiğimi söyleyemeyeceğim ne yazık ki. Kitap bana diğer okuduğum romantiklere nazaran çok çok vasat geldi. Olay örgüsü, karakterler, davranış biçimleri duyguyu bana pek geçiremedi desem yeridir. Konusuna gelirsek; Yeraltı dünyasının yakışıklı ama bir o kadar ürkütücü adamı Aykut namı diğer Kılıç Aykut, paravan olarak kurduğu dans okulunda dans eden Eylem' i gördüğü an aşık olur. Ve Eylem' den kendisi için dans etmesi teklifinde bulunur. O zamanlar zor dönemlerden geçen Eylem terk edilmisligin hüznünü taşımaktadır ve daha fazla bu ruhsal çöküntüyü bünyesi kaldıramaz. Bu ikilinin inişli çıkışlı hikayesine ortak oluyoruz. Her ne kadar kitap bu ikilinin anlatımı ile ilerliyor gibi olsa da yan karakterlerin ağzından da olaylara yön verilmişti. Bu yönünü çok beğendim kitabın. Kitaptaki çiftlerden en çok kimi sevdim diye düşündüm ama beni aman aman etkileyen bir çift olmadı ne yazık ki. Yazardan okuduğum ilk kitaptı ve beni pek tatmin etmedi ne yazık ki.
2023 32. kitabı
Okunma: 15 Şubat 2023 22:25
Sürükleyici kitaba benziyor henüz 50 sayfa okudum. Beğendim ama bir yer saçma geldi eylem ilk defa baygın şekilde aykutun evine geliyor. Aykutun yegeni erdener hiç vakit geçirmemiş ve tanımadığı eylem için ağlıyor gitmesin diye. Bari biraz oyun oynasalardı da o zaman ağlasaydı.... birde Aykut ile eylem arasındaki aşk biraz fazla hızlı başladı sanki. Yazar olayların çabucak olup bitsin diye bakıyor sanırim. 250 sayfayı geçtim ama bir o anlatıyor bir bu anlatıyor galiba sıkıldım. Evet evet sıkıldım.... Son Dans
2025 4. kitabı
Okunma: 04 Şubat 2025 09:21
Merhaba kitap dostlarım Yeni bir kitapla daha karşınızdayım Yazarı daha önce okumamıştım. Benim için güzel bir deneyim oldu. "Sert adam, kırılgan kadın" teması daha önce birçok kez işlenmiş bir konu  olduğu için   hikaye'nin sonu  tahmin edilebilirdi. Yazar, karakterlerinin hislerini en ince ayrıntılarına kadar yansıtma konusunda oldukça başarılı. Özellikle aşk, özlem ve kayıp temaları işlenmiş. Ancak tam da bu noktada, duygusal yoğunluğun zaman zaman aşırıya kaçtığını söyleyebilirim. Bazı sahnelerde olaylar o kadar yoğun ve dramatik işleniyor ki, okuyucu üzerinde beklenen etkiyi yaratmaktan çok, duygusal bir yorgunluk hissi uyandırabiliyor. Karakterlerin sürekli iç hesaplaşmaları içinde olması ve benzer şekillerde  tekrar tekrar vurgulanması, hikâyenin akıcılığını bozuyor  , Özellikle olay örgüsünü ilerletmeyen uzun iç monologlar ve duygu yoğunluğu yüksek sahneler, bir noktadan sonra konudan uzaklaştırıyor. Okurken sonlara doğru ben  baya bir sıkıldım. Daha çok aksiyon olsaydı  güzel olacaktı.  Klasik bir konu olsada okuması kolay bir kitap . Türün  okuyucuları için kesinlikle tavsiye edilir. Konusuna gelince ;Aykut, yetimhanede büyümüş, yeraltı dünyasında kendini ve kardeşlerini korumaya çalışan, sert ve gözü kara bir adamdır. Eylem ise kimsesiz, hayatta tek başına ayakta durmaya çalışan ve dans etmekten başka bir arzusu olmayan genç bir kadındır. Hayatları beklenmedik bir şekilde kesişir ve aralarında derin bir bağ oluşur. Bu ilişki, Aykut'un sertliğini yumuşatırken, Eylem'e de umut ve güç verir. Ancak, farklı dünyalardan gelen bu iki insanın birlikte olup olamayacağı sorusu kitapta.
2020 122. kitabı
Okunma: 04 Eylül 2020 23:31
| Son Dans ~ Funda Kınalı . Kitap boyunca bolca duyguya sürüklendiğimi itiraf etmeliyim yoruma başlarken. Bazı karakterlerle bağ kurdum bazıları bana sinir krizi geçirtti ve bazılarında da bol bol kahkaha attım. Kılıç ve kelebeğin beraber dansının hikayesi Yeraltı dünyasının yakışıklı ve hırçın adamı Aykut ya da Kılıç. Karanlık dünyanın karanlık sert adamı. Yetimhaneden çıkan ve oradaki dostları demiyorum kardeşleriyle çok güçlü bağları olan mini bir aile. Ama her biri farklı karakter. Sert adamımızın yolu sahip olduğu dans okulunun öğrencisi Eylem ile kesişince yollar karışıyor. Biri keskin kılıç, diğeri kırılgan kelebek. Onlar sapasağlam nasıl ayakta kalabilir ki? Her iki karakterimiz de hayatın en zor en acı tarafıyla yüzleşen insanlar ve şu anki halleri geçmişlerinin yansıması. Biri acıyla katılaşmış diğeri kırılgan bir hale gelmiş. Eylemin hikayesi ise apayrı. Anne babasını kaybedip arkadaşı ve onun annesiyle yaşarken birden kendini yapayalnız buluyor tam da o gün onu en mutlu eden şeyi yaparken, dans ederken Aykut ile tanışıyor. Kızın kendini dansla harmanlayıp eşsiz bir şekilde dans etmesiyle kapılıyor ve çarpıcı bir teklifle geliyor. Bundan sonrası mı? Sonrası hem acı hem aşk hem ateş hem su. Hikaye çoğunlukla Aykut ve Eylem’i ön plana alsa da diğer çiftleri de bolca tanıdık. Aykut’un kardeşlerinden Önder ve onu oğlu Erdener en sevdiklerimden Onların hayatına dahil olan Afra sonrasında diğer kardeş Taneraçık konuşalım beni en etkileyen en sevdiğim karakterdi o ve onun limanı olan Yaprak. Ve son olarak Aykan ile Efser. Tüm çiftler aynı kitapta olunca her şey hızlı oldu gibi geldi bana. Yani olayları hisleri daha derinlemesine okuyabilirdik. ben Taner’i daha yakından tanımayı daha çok isterdim
Son DansFunda Kınalı ·  Müptela Yayınları · 202071 okunma
Funda Kınalı kitaplarını okuyan biri olarak bu kitabı istediğim gibi bulamadığımı söylemek istiyorum. Yazım dili, anlatım ve kopukluk açısından bakınca sanki kalem değişmiş gibi duruyor. Evet yazdığı kitaplarda sorunlu ya da suçlu ana karakterler var. Bu sorun değil zaten kalemini bilen biri için. Okumayı düşünenler için kısaca özet geçeyim çünkü kitabı tamamlayamadım.. Hikayenin ana karakterleri Aykut ve Eylem. Eylem dans okulu öğrencisi Aykutta karanlık bir adam ve dans okulunun sahibi. Bir gün okula ziyarete gittiğinde Eylemi bir tacizden kurtarıyor. Aynı gün dans edenleri izlemek istiyor ve Eylemin dansını görünce ondan etkileniyor. Onunla konuşmak istiyor falan. Görüşmede onun için dans etmesini ve evinde yaşamasını teklif ediyor. İlk muhabbetleri hemde bu. Tabi ki Eylem bu teklifi kabul etmiyor normal insanların yapacağı gibi. Ama adamamız bunu takıntı yapıyor adeta. Eylem çalışmak zorunda olduğu için bir kafede işe başlıyor. Bu kafede Aykutun çıkıyor falan. Tabi adam bu arada kızın bilgilerini öğrenmeye çalışıyor evini falan. Neyse kafede karşılaşıyorlar kız açlıktan bayılıyor ve adam bunu evine götürüyor. Sonra teklifini tekrar ediyor burdan gitme bana dans et falan. Canı sıkılınca kız dans edecek adam izleyecekmiş. Ha birde onun evinde yaşayacak. Öyle mantıksız ki bu teklif. Eylem kabul etmiyor falan hatta ölümle tehdit edilmesine rağmen hayır diyor. Aradan 5-10 saniye geçiyor teklifi kabul ediyor. Neden kabul etti hani ölümden korkmuyordu falan. Teklifi kabul etmeye gidilen yol muamma. Aykut zaten kıza aşık olmuş. Ne ara nasıl ve neden orası yok. Kızımız adama kızarken hatta nefret edip korkarken birden ondan hoşlandığını işte görünce heyecanlandığını falan söylüyor. Ne ara ve nasılı yine yok. Evet aşık olma yazılmak istenmiş ama altı o kadar boş ki.
2021 130. kitabı
Yeraltı dünyasından bir Aykut. Herkes onu KILIÇ olarak biliyor. Yetimhanede beraber büyüdüğü arkadaşları dışında herkese mesafeli. Onlar arkadaştan da öte kardeşler. Birbirlerinin derdine koşan, birbirleri için canlarını verecek kadar düşkün adamlar. Aykut şahini olduğu dans okulunda gördüğü kız ile dünyası değişiyor. Anne ve babasını kaybeden, sevdiği insanların yanında büyüyen ve tek tutkusu dans olan Eylem 'in hayati Aykut ile tanışınca çok farklı bir yöne doğru gidiyor. ☘☘☘☘☘☘☘☘ Eser aslında sevdiğim bir tarz. Yormuyor okurken insani. Ama bazı yerlerde duygu eksikliği vardı. Arkadaşların birbirine bağlılığı güzel ve insani etkileyecek şekilde anlatımış. Ama ask ve sevgi konularında çok yüzeysel kalmış o ruhu yakalayamadım ben malesef. Bazı yerler daha önce yine türk bir yazardan okuduğum kitaba benziyordu. Ister istemez e ama ben böyle bir şey okudum dedim o satırlarda. Yazarın daha önce okuduğum eserleri bence daha güzeldi bence oradan başlayın yazarın kalemi ile tanışmaya
2025 11. kitabı
Okunma: 12 Şubat 2025 00:00
Aykut; yeraltı dünyasının gözü kara adamı ve kılıcıydı. Eylem ise annesini babasını kaybettikten sonra sevdiği iki insanın yanında kalan,dans etmeyi seven ve dansla hayata tutunan biriydi. Aykut dans okulunun sahibiydi ve okulu denetime geldiğinde Eylem'i gördü. Eylem'e bir teklifte bulundu. Acaba bu teklif neydi? Acaba bu ikili arasında neler olacak? Kılıç ile kelebek mutlu olabildi mi? Peki ya diğer çiftler; Aykan-Efser Taner-Yaprak Önder-Afra Bütün çiftlerin ayrı hikayesi,adamların ayrı yaraları vardı? Peki çiftlerimiz mutluluğu bulabildi mi? Hepsi ve daha fazlası Funda Kınalı'nın Son Dans kitabında...
2023 13. kitabı
Kitap aslında genel olarak güzel aslında ama bazı yerlerde kopukluklar var. Bazı yerleri üstünkörü geçilmiş gibi. Bir de her karakteri tek tek konuşturuyor biraz yorucu geldi bana .
Puan vermedi·
Okuyorum kitap çok fazla güzel öneriyorum kesinlikle okuyun . Aciiil kitap önerisi arıyorum mafya , cehennem melekleri ile ilgili de olabilir aşkla ilgilide olur