Puan vermedi·252 syf.····Okunma: 17 Ocak 2025 17:19 Catherine Morland , gösterişsiz bir hayatı olmasına rağmen çok büyük hayalleri olan 17 yaşında genç bir kızdır. Aile dostlarının daveti üzerine Bath ilçesine gider. Burada kendini bambaşka bir ortamda ve bambaşka insanların arasında bulur. Kısa sürede ortama uyum sağlamasının en büyük sebebi ise onu çok etkileyen Henry Tilney’dir. Catherine’in fazla iyi niyetli olması onu zor durumda bırakacak olaylar yaşamasına sebep olur.
Northanger Manastırı Victoria Dönemi’ni anlattığı için diğer kitaplarında olduğu gibi yine İngiliz sınıf ayrımı çok iyi anlatılmış.
Hangi kitap karakteri olmak isterdin diye sorsalar Jane Austen’ın yarattığı karakterlerin hepsi derdim heralde. Kendimi o hikayeye o kadar ait hissediyorum ki kitap hiç bitmesin istiyorum. O yüzden bu kitabını da yine çok sevdim. Kitaplarını okuduktan sonra da çekilen filmlerini izlemeyi ihmal etmiyorum. Hiç Jane Austen okumamış olanlar bu kitapla başlayabilirler. Hem diğer kitaplarına göre daha kısa hem de daha az dokunaklı.